dimecres, 1 de setembre del 2010

Vine al mercat, reina

A mitjanit s'ha tancat el mercat de fitxatges al futbol europeu. Un "mercato", com es diu popularment, mancat per la crisi econòmica, i més com clubs com Mallorca o Liverpool estan en fallida tècnica. Doncs bé, tot ila crisi el Madrid de Flo ha tornat a desbarrar. 96 milions d'euros entre Mourinho, Khedira, Canales, Ozil, Pedro León i Carvalho. El Barça però és qui ha fet el fitxatge més car: David Villa (40M€). Adriano i el recent Mascherano són les altres dues incorporacions d-un Barça que tornarà en el planter i la base dels 2 ultims anys per revalidar els títols.
L`Espanyol sha reforát amb Sergio Garcia, Dátolo, Mattioni i Duscher.
I així fins a un centenar de nous fitxatges que han reforçat les plantilles de primera divisío. Sorprenent el fitxatge d`un dels grans del futbol francès, David Trezeguet, per l´Hèrcules. Influència de la dona. Cost total dels fitxatges de la primera divisio: 280 M €
Nous fitxatges impliquen també baixes. Les més sonadesles d'Ibrahimovic i Raul. Zlatan marxa al Milan després de mo adaptar-se ni al Barça ni a la societat catalana i a més rajant de Guardiola ("Filósofo"). Raul, l'últim mite del madridisme, marxa a Alemanya per trobar els minuts que Mou no l'hi garanteix. Un altre Raul, també mite, però dels pericos, marxa de l'Espanyol, a l'estil Barça, per la porta del darrera (cosa estranya a l'entitat blanquiblava). Raul Tamudo se'n va a la R. Societat.
Menja a part de la crisi el Manchester City. Els petrodòlars han fet dels blaucel, un equip aspirant a Champions. Gent com Touré o Silva i els 153 M € ho avala. Els resultats fins ara, no. A l'altre plat de la balança el Bayern de Múnich que no s'ha gastat res en fitxatges.
En el món del bàsquet també hi ha com sempre moviments, que fins i tot fan renovar per complert plantilles.
No és el cas del Regal Barça, que confia en el bloc de l'any passat per seguir fent història. Tot i que està a l'espera del que faci Rudy Fernández amb Portland. Si torna a Europa serà per vestir de culé.
La Penya renova tota la plantilla amb un pressupost escapçat a la meitat . Jordi Trias (Barça)  i Carl English (Caja Laboral) seran el pal de paller de la il·lusió verdinegre. Els acompanyaram Hosley, Robinson o McDonald. El Manresa també s'ha reforçat amn Majstorovic o Larry Lewis.
S'acaba l'estiu i es tanca el Mercato de la crisi.

PostData. Notícia que barreja futbol, bàsquet i peles. El Girona FC es fusiona amb el Sant Josep de Girona de LEB Or, per evitar la desaparició del bàsquet a Girona. La nova entitat sorgida al bàsquet es dirà Girona FC i vestirà amb els colrs del futbol (blanc i vermell)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada