dimarts, 28 de setembre del 2010

El dilema de Frank Rijkaard



Avui arrenca la segona jornada de la Lliga de Campions i mitja Europa animarà als seus respectius equips. Hi haura, en especial una persona, però que tindrà el cor dividit: l'exentrenador del Barça Frank Rijkaard, que com a futbolista va jugar a l'Ajax i al Milan. Precisament holabndesos italians s'enfrontaran aquesta tarda a l'Amsterdam Arena. 11 Copes d'Europa sobre el terreny de joc i 2 equips que volen recuperar la glòria d'anys antteriors
Franklin Edmundo Rijkaard va debutar amb l'Ajax el 1980, on s'hi va estar 8 anys. L'any 1988, va fitxar pel milan de Silvio Berlusconi. A base de talonari, l'empresari, president i persona sospitosa, va ressucitar un equip mig mort que pudolava com ànima en pena i que vivia dels èxits d'èpoques pretèrites. Amb un tècnic inexpert ala primera divisió italiana com Arrigo Sacchi, amb 3 cracks holandesos, que van formar una tripleta brutal (Gullit-Van Basten-Rijkaard) i amb dos cracks del planter rossoneri, tocats per la mà de Déu com Paolo Maldini i Franco Baresi, el Milan va reneixer de les seves cendres. Els italians van aconseguir tots els títols possibles, inclòs 2 Copes d'Europa(1989-1990)
L'any 1993 Rijkaard va tornar a l'Ajax per acabar la seva carrera futbolística. A la banqueta Louis Van Gaal i al camp tot de joves futbolistes amb ganes de menjar-se el món. (Kluivert, els De Boer.. us sonen). Rijkaard era la veu de l'experiència. El 1995 l'Ajax va guanyar la seva 4arta Copa d'Europa davant el Milan, al Pratter de viena. Era lúltim servei a la causa futbolística de Frank Rijkaard, que es retiraria aquell 1995.
Avui, entre altres partits, Ajax -Milan, un partidàs que no es perdrà segur el bon jan d'en Frank.

PostData: reunits a Punta del Este (Uruguai), els membres de la Federació Internacional de Natació (FINA), van decidir, després de la renúncia de Dubai, que Barcelona serà la seu dels Campionats Mundials del 2013. 10 anys després l'èlit de la natació torna a Barcelona, després del Mundial de 2003.

PostData 2: Rudy ja no s'amaga. Ahir va dir públicament que vol tornara Europa. Ara si, sabent com funciona l'estrany món NBA, que el futur de Rudy està tenyit de blaugrana. Qui tampoc s'amaga és José Mourinho, que ahir a la prèvia de l'Auxerre-Madrid va rajar de tothom i va fotre le camp a mitja roda de premsa. Típic. El show de Mou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada