divendres, 24 de setembre del 2010

Una nit a les carreres

L'octubre de 2008 la F1 va satisfer una nova excentricitat del seu "capo" Bernies Eclestone: la celebració d'un GP nocturn. Anteriorment, des de feia 4 anys, Mr Eclestone va començar a filtrejar amb els xeics àrabs per construïr nous circuïts pel Campionst Mundial. Fa 2 anys la combinació dels petrodòlars i l'adaptació de les curses a l'horari europeu va fer que el nou GP de Singapur es disputés de nit.
Doncs bé aquets diumeng, mal que els pesi als ecologistes, torna la F1 al circuïot urbà d'aquesta ciutat-estat del sud-est asiàtic. Aquí teniu 4 dades que fan viable el somni nocturn del "capo" Bernie: per il·luminar el circuït es necessita l'equivalent a la il·luminació de 4 camps de futbpol. Això és possible gràcies a 12 generadors elèctrics i a 108 km de cablejat. En total es generaran 3'2 milions de watts de potència, el que dirien els cientifics, una burrada de llum.
El singular GP de Singapur és el primer del periple asiàtic, que inicia l'últim tram del Campionst Mundial de F1 2010. I arriba amb la classificació més apretada de la història. Des de 1962, quan va guanyar el mític graham Hill, que no passava quelcom similar. 23 punts separen els cinc classificats (Webber, Hamilton, Alonso, Button i Vettel.) És a dir, el que equival a vèncer una cursa (25 punts). Alonso vol repetitr, en un circuït que és més propici a les característiques dels Red bull que no pas a les del Ferrari. Els McLaren de Hamilton i Button lluitaran per no perdre l'estela de Webber i Vettel, els pilots de Red Bull. La cursa promet emocions fortes, ja que un error d'aquest cinc pilots pot significar l'adeu al títol.
Serà la primera cursa sense Pedro Martínez De la Rosa que va ser rellevat per Nick Heidfeld a l'escuderia Sauber. Jaume Alguersuari, al volant del Toro Rosso, lluitarà per estar al més amunt possible i superar el seu company d'equip, Sebastian Buemi. Diumenge a les 14:00 (TV3) GP de Singapur de F1.

PostData 1: Precisament Pedro M. De la Rosa és el nou pilot de pneumàtics Pirelli, els únics proveïdors de gomes del Mundial de F1 de l'any que ve. El català agafa el relleu de Nick Heidfeld, que com hem dit, correrà amb Sauber el que queda de mundial. Canvi de cromos a la F1.

PostData 2: Que no us enganyin. Ni Montilla ni punyetes. Qui mana a Catalunya és Jaume Roures. Un tio que és capaç de condicionar unes eleccions pel dia que es jugarà un partit de futbol, és que ha de manar molt. Ahir al Tu diràs de Rac1, Roures va continuar marejant la perdiu sobre la possibilitat que el Barça-Madrid es disputi al mateix dia de les eleccions al Parlament de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada