divendres, 3 de setembre del 2010

El Dr Jekill i Mr Hyde

Ni el més escèptic i pessimista es pensava que la primera fase del Mundial de bàsquet de Turquia seria tan nefasta per la selecció campiona del món: Espanya. No en termes de classificació (2ª després de la derrota de França a Nova Zelanda), com si en la faceta de joc. La constància i el joc dinàmic habitual en anteriors cites, han brillat per la seva absència.
Durant els 5 partits disputats fins ara hem vist 2 cares de l'equip d'Scariolo. La bona (brillantor, dinamisme, joc col·lectiu i vistós) i la dolenta (apàtia, relaxació, individualisme i errors garrafals). Fins i tot hem vist les 2 Espanyes en un mateix partit. Com el dia de Lituània, on es van llençar 18 punts d'avantatge a la brossa. Als vuitens de final que comencen demà, s'espera la millor versió de la roja, la de Saitama 2006 o la de Pequín 2008, on va estar a punt de fer saltar la banca amb una derrota ajustada davant USA en el millor partit que hom recorda.
Els Estats Units, exceptuant el partit contra Brasil, compta els partits per pallisses i presenta candidatura clara a l'or. Una de les grans sorpreses és l'eliminació d'Alemanya en detriment d'Angola. La resta de seleccions han complert objectius, igual que l'anfitriona Turquia, que amb més pit i collons que joc passa a vuitens com a líder de grup.
Dissabte comença la part més emocionant del Mundial: les rondes del KO. El DR Jekill espanyol vol deixar de convertir-se en Mr Hyde. A Istambul només en pot quedar un.

Vuitens de final:

Sèrbia-Croàcia  
Espanya-Grècia

Eslovènia-Austràlia 
Turquía-França

EEUU-Angola 
Rússia-Nova Zelanda

Lituània-Xina 
Argentina-Brasil 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada