dimecres, 8 de setembre del 2010

Torna la Guerra Freda

1945, l'alçament del Mur de Berlín divideix el món en dues regions ideològicament oposades: el bloc capitalista, controlat pels EUA i el bloc comunista, controlat per la URSS. Ambdues potències lluiten pel control total del món, generant conflictes en regions com el Vietnam o Corea. El 1989, la caiguda del Mur de Berlín va reunificar el món. Aquest període es va anomenar la Guerra Freda.
Esportivament es va traduïr en un boicot contra els americans als Jocs Olímpics de Moscou el 1980 i la resposta americana en forma de bosicot rús a Los Ángeles 1984.
Doncs bé un nou conflicte EUA-Rússia està a punt de jugar-se al Mundial de bàsquet de Turquia. És el duel més interessant dels quarts de final.
Els EUA arriben arrassant en cada partit, sense arribar a la brillantor de joc que va assolir a Pequín 2008. L'última víctima, Angola, va marxar a casa amb un -55 en contra. El rookie de l'any a l'NBA, Kevi Durant, acompanyat de Billups i Gay són les estrelles d'un conjunt que vol recuperar l'hegemonia del bàsquet mundial.
Rússia és el cas oposat. A cada partit, els soviètics suen de valent per guanyar. Una valenta Nova Zelanda va ser l'últim escull abans de la cita de demà amb els americans. Noms destacats: Votontsevitx, Mozgov o Fridzon.
Mentrestant Espanya i Sèrbia reeditaran la final de l'Europeu de Polònia. Espanya sembla recuperar el joc que el va fer esdevenir la referència actual del bàsquet. Davant, una Sèrbia que a base d'un garn joc de conjunt tenen Teodosic, Rasic o el nou culé Perovic com a estrelles.

Quadre de quarts:

Sèrbia- Espanya
Turquia Eslovènia

EUA- Rússia
Lituània- Argentina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada