dimarts, 14 de setembre del 2010

Litúrgia europea

Avui a la nit, al Camp Nou i a mitja Europa es repetirà un ritual: dos equips surten junts acompanyats per cinc àrbitres (els 3 de sempre més dos jutges de gol; una innovació absurda de la UEFA tinguent 30000 càmeres de televisió controlant-t'ho tot), una pilota estrellada és mantejada per uns nens al mig del camp i per megafonia sona un himne a tot drap mentre els jugadors estan en fila concentrats. És la litúrgia habitual de la Lliga de Campions, pels nostàlgics, la Copa d'Europa. Es busca el successor de l'Inter, vigent campió de la competició més bonica del futbol mundial.
El Barça enquadrat al grup D, comença el camí cap a Wembley, escenari de la final de la Champions, a l'Estadi davant el Panathinaikos grec (TVE1, 20:45, des de les 19:00 a Rac1). Els grecs han de pagar els plats trencats de la desfeta majúscula dels blaugranes de dissabte amb l'Hèrcules.
A priori els grecs són el rival més fort de la lligueta, però no han de ser cap complicacó pel Barça. El Panathinaikos, campió de la seva lliga, és el paradigma del que és la lliga hel·lènica: un cementiri d'elefants on van a petar, grans futbolistes de les millors lligues europees vinguts a menys que van a fer els últims gols abans de jubilar-se. Dels grecs destacar a Gilberto Silva (ex Arsenal), Govou (ex Olympique de Lió), Djibril Cissé (ex Liverpool, Juve...), el badaloní Luís García (que torna al Camp Nou com a rival, després de debutar amb Rijkaard, viatjar a Liverpool i Atlèticde Madrid i acabar al Panathinaikos), i la futura gran estrella del futbol grec: Sotilios Ninis.
S'espera que le Barça pugui estrenar-se amb bon peu a la lligueta, tornar al bon joc que ens tenia acostumats i, si pot ser, repetir el mateix resultat de l'últim precedent Barça- Panathinaikos: 5-0 al 2 de novembre de 2005, la temporada de la Champions de París.
Torna el futbol europeu a l'Estadi, torna la Champions.

Altres partits destacats del dimarts: Twente-Inter (el campió comença defensant títol a Holanda), Bursasport- València, Manchester United-Glasgow Rangers, O. Lió-Schalke 04 o Copenaghe- Rubin Kazan (l'altre partit del grup del Barça)

PostData: Rafael Nadal, ha guanyat l'Open dels EUA i ha entrat al selecte grup de grans tennistes que han guanyat els 4 Grand Slams del tennis: Austràlia, Roland Garros, Wimbledon i USA. El seu botxí Novak Djokovic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada