dimecres, 22 de setembre del 2010

Asturias, patria querida

Des de principis dels 80, el FC Barcelona viu una relació d'amor amb el Principat d'Astúries. Dos cassos exemplars de futbolistes asturians que van fer història i un que crida a fer-ne a Can Barça.
Enrique Castro "Quini", sorgit de l'Sporting d egijón, va viure els seus millors anys a Can BArça, on va assolir el títol de màxim golejador de la Lliga (el Pichichi), el 1981 i 1982. El segrest que va pattir el1983 el va fer més estimat per la culerada.
Un cas atípic és el de Luís Enrique. Format a l'Sporting, arriba al Camp Nou via R. Madrid. Ràpidament els seus gols, el seu caràcter agressiu, però de bon jan i les butifarres i gestos contra el seu ex-equip i etern rival culé el van convertir en un jugador carismàtic pel soci i seguidor del Barça. Ara és l'entrenador del Barça B.
El futur del Barça passa per David Villa. L'asturià, format a Gijón, es va convertir en mite al València, i ara, al Barça, vol convertir-se en referent. De moment va pel bon camí. Gestos com el de donar ànims als miners atrapats a Xile, agraden al culé. No tingueu dubte que Villa marcarà molts gols amb la samarra blaugrana.
Com veieu, Quini, Luís Enrique i Villa, tenen un passat comú: el de sorgir de l'escola de futbol de l'Sporting de Gijón, el Mareo.
L'Sporting és el rival d'avui al Camp Nou, en jornada intersetmanal. L'Sporting és un equip que cau bé i a més li va bé al Barça històricament. A la banqueta, un entrenador carismàtic i catxondo: Manolo Preciado. ll és l'autor d'una de les millors frases que s'han sentit recentment en el futbol: "[referent a una ratxa de victòries trencada] ni antes eramos el Bayer Leverkusen ni ahora somos la ultima mierda que cago Pilatos"
Tot i la simpatia de l'Sporting, el Barça ha de guanyar com sigui, per no perdre més punts a l'Estadi. serà el primer partit sense el lesionat Messi. El Barça ve llençat i l'espectacle al Camp Nou està assegurat. Avui a les 20:00 (des de les 19:00 a Rac1) Barça- Sporting.

PostData1: El Madrid va guanyar a l'Espanyol, com sempre: jugant fatal. Ahir un penal inexistent, una errada del defensa Dídac Vilà i un gol de Benzema van salvar els mobles dels blancs. El Bernabeu va tornar a xiular als seus. Ahir 3-0, un resultat massa abultat i injust pels de Mauricio Pochettino.
Menció a part per Clos Gómez, l'àrbitre d'ahir. A part de mentider (com va dir Pep Guardiola) és molt dolent. Va condicionar el partit amb expulsions injustes pels pericos a mansalva; a part del penal de l'1-0. Clos Gómez passa a engreixar la llista d'àrbitres non grats a Cornellà pel soci i seguidor de l'Espanyol.

PostData2: Ja tenim data pel partit amistós de Nadal de la selecció catalana: el 28 de desembre. Data idònia perquè ja sembla una inocentada aquest partit, que encara no té rival. Esperem que l'any que ve Catalunya pugui jugar un campionat de Nacions Sense Estat, com va prometre Jordi Casals, president de la federació Catalana de Futbol

PostData3: En tercera jornada, avançada per l'inici de la Champions d'Hambol aquest dissabte, el Barça Borges va passar per sobre del Toledo (48-26 amb 8 gols de l'extrem Juanín García)A les graderies del Palau Blaugrana, un personatge d'excepció: un servidor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada