dilluns, 17 de març del 2014

Paulino Messi

De la golejada de diumenge amEamb l’Osasuna es recordarà una dada. 371, els gols de Messi amb el Barça sumant amistosos i oficials. Leo supera a una altra llegenda, molt més antiga i que va marcar època: Paulino Alcántara.
Alcántara, filipí de naixement arriba al Barcelona al 1912 i s’hi estarà 15 anys. Conegut com el “Trencaxarxes” per perforar una porteria en un matx a Burdeus va marcar 369 gols.
El filipí compartia vestuari amb una generació triomfadora, on el líder de la manada era el llegendari Josep Samitier, acompanyat per un altre llegendari amb nom de trofeu: el porter Ricardo Zamora.
Leo Messi i Paulino Alcántara comparteixen múltiples similítuds i per això són personatges imprescindibles de la història del club.
Ambdós debuten molt jovenets a Can Barça, als 16 anys. Amb Samitier i Zamora, als anys 10 i Ronaldinho i Valdés, tant Alcántara com Leo, són artífex del ressorgiment del club després d’èpoques molt fosques.
A inicis del s. XX, el club era molt jove i fregava la desaparició, estava de moda i començava a fer-se un nom a l’Estat. Amb Alcántara golejant, Samitier fernt babejar i Zamora parant, el Barça comença recol·lectant Copes.
Un Barça bohemi i modernista. El Barça es feia un nom. La Guerra Cívil tallava la projecció d’un Barça imparable. La lliga de 1928-29, la primera de la història de la competició marcava un punt i a part a la història del club.
Leo Messi explota després d’una meravella maradoninana, al 2007 contra el Getafe. El relleu d’un Ronaldinho en declivi estava servit. Messi lideraria el nou projecte de Pep Guardiola. El cicle més exitós de la història, l’any dels 6 títols, les dos Champions, les Lligues, les Copes... té com a nom clau, Messi. Indiscutiblament. I al costat uns escuders fidels com Valdés o Iniesta.
8 anys després, actualment, Messi segueix sent líder, però el seu futbol dista de les grans exhibicions. Li manca potencial, per molt caràcter que li posa. L’exhibició amb Osasuna pot ser la revifalla del mort o pel contrari el ressorgiment del millor jugador del món. El cicle del millor Baça de la història és el cicle de Leo.
Messi bat un altre rècord. Han hagut de passar 80 anys. Paulino Alcántara i Leo Messi, llegendes immortals d’ahir avui i sempre. Messi el trencarècords. Paulino Messi, una combinació que fa història.

PostData: Segons TV3, Tata Martino té decidit plegar al final de temporada d'entrenador del Barça

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada