dilluns, 3 de març del 2014

Ensenyant a Halilovic

Carta oberta a Allen Halilovi, nova perla blaugrana

Desconegut personatge

No et conec, ni tant sols ser com és la teva cara, però tothom parla de tu. I com jo, qui digui que et coneixia o menteix o va de sobrat. Ho sento, potser ets molt bo i a Croàcia deus ser com Cruyff o Maradona, però aquí no et coneix ni el Tato (espero que el Tata si). En fi, deixa’m que et doni unes quantes lliçons d’aquest país esportiu que aniràs.
1. Si ahir vas veure el partit del teu nou equip, el Barça, amb l’Almeria, sàpigues que aquell home que donava ordres des de la banqueta, no és el teu cap directe. Qui mana, o suposadament mana, estava sancionat i mirava el partit al costat de la banqueta.
Sàpigues, que en la teva nova casa, amb un 4-1 el públic pot marxar cabrejat a casa. I amb raó: el partit del Barça ahir va ser lamentable, sobretot a la segona part. I sort que era l’Almeria. Si fos el City ja estariem eliminats.
2. El rival més important del Barça, no és l’Espanyol, que empatà a res (marcador i futbol inclòs) a casa del Getafe, sinó el R. Madrid, que ahir va empatar a 2 amb el seu rival ciutadà, l’Atlètic de Madrid. Que sàpigues, que a l’Estat Espanyol, l’home ve del mico, per molt que el Mono Burgos, segon tècnic colchonero, es convertís en Burro, quan com un energúmen va voler gairebé matar a l’àrbitre, perquè el van expulsar. Sort que el van parar.
3. Què sàpigues que tot no és futbol a Catalunya. El bàsquet és molt important i ahir es va jugar jornada ACB. El Barça de bàsquet (si també juguen a bàsquet) va guanyar a l’Unicaja a Màlaga, la Penya derrotà al Valladolid, amb un festival de triples de Tarik Kirksay (7/10) i el Manresa va perdre amb el Guipúscoa.
4. Que sàpigues que a Catalunya, hi ha un esport molt nostre i popular que es diu hoquei patins i que ahir a Lleida es va celebrar la Copa del Rei. I que com al futbol pot saltar la sorpresa. El Moritz Vendrell va revalidar el títol aconseguit l’any passat en derrotar al Barça. Els penedesencs van treure els colors al conjunt barcelonista clarament.
En fi, Allen, ja saps com les gastem en aquest petit país. Tu mateix descobriràs, al Barça (de moment al B) com de rebuscat i compelex és aquest club.

Firmat

Un que vol saber que cony t’han vist per fitxar-te.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada