diumenge, 9 de març del 2014

El nou Circ del vell Bernie

Fa més de 60 anys que la F1 viu entre nosaltres i cada any l'esport ha passat a ser un negoci on el més ràpid no és qui córre més sinó qui cobra més calers a costa de la publicitat. I en aquest terreny es mou com peix a l'aigua Bernie Eclestone, que des dels anys 70 dirigeix els destins d'aquest negoci farcit d'espectacle esportiu.
El vell Bernie des dels 80 ha revolucionat la F1 amb mesures insòlites i innovadores que van fer que la F1 es popularitzés, guanyés adeptes, popularitat i ingressos.
Aquest any, la revolució Bernie és la més bèstia i controvertida de la història. Una nova Fórmula 1 dirigida pel vell Bernie, per no canviar les costums.
Novetats a la pista, a la tècnica, a la puntuació i al reglament.
Cotxes amb un consum límitat de 100 kg de carburant augmentant la potència a 740 cavalls i també el risc de quedar-se sense benzina en plena cursa. A part s'implanta el sistema ERS de recuperació d'energia.
Els cotxes veuran reduïda l'aerodinàmica que farà augmentar la perícia i l'habilitat del pilot.
Novetats tècniques i als equips. Daniel Ricciardo serà el nou company del quatre vegades campió del món Sebastian Vettel a Red Bull, substituïnt al retirat Mark Webber, Kimi Raikonnen torna a Ferrari substituïnt a Felipe Massa que marxa a Williams. El danès Kevin Magnussen a McLaren, el rus Daniil Kvyat, a Renault i el suec Marcus Eriksson a Caterham són els rookies del nou Circ que inclou el GP de Rússia, que aprofitarà les instal·lacions dels JJOO d'hivern de Sochi per fer el circuït.
El nou reglament farà que a les tres últimes curses els guanyadors sumin el doble de punts, se suposa per donar més emoció a la competició que Vettel decidia gairebé a meitat de curs incontestablement.
Dorsals personificats i escollits pels propis pilots i no fruit de la classificació de la temporada anterior.
I per últim novetats a la graella. Movistar TV s'afegeix a la proposta televisiva espanyola per seguir el Mundial. En conseqüència TV3 perd a dos puntals de les narracions com Josep Lluís Merlos i Joan Villadelprat que passen a la nova proposta en tancat que també emetrà les motos. Santi Faro conduirà les transmissons a la televisió catalana com Antonio Lobato ho seguirà fent a Antena 3.
Moltes novetats que sembla que no s'ha adaptat Vettel que ha tingut molts problemes a la pretemporada on el nou cotxe no ha rutllat com els Mercedes o els Williams.
La vella i excitant F1 del vell Bernie renovada per seguir donant espectacle.
Aquest diumenge al matí a Austràlia el Circ 2014 torna a girar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada