dijous, 26 de juny del 2014

Qui ens ho havia de dir?

"El Barça de bàsquet pot ser campió de Lliga el 26 de juny". Si aquesta sentència s'hagués fet al 26 de febrer, més d'un s'hauria rigut de qui l'hagués dit. Aquesta frase al febrer, l'hauria pogut dir Sandro Rey, després que el Secretari Tècnic de la secció, Joan Creus, truqués perquè algú li digués alguna cosa bona.
Al febrer, el Madrid havia guanyat ja Supercopa i Copa del Rei a la final davante l Barça. Era un Barça qüestionadíssim, on el lloc de Xavi Pascual trontollava d'allò més; i Navarro semblava que estava acabat. Era un Madrid imperial que no perdia cap partit i el seu joc exel·lia.
Però tot allò era. Avui, la realitat ha canviat. I si, efectivament, el Barça a 26 de juny de 2014, avui, pot guanyar la Lliga ACB, a casa i davant el Madrid.
Els catalans guanyen l'eliminatòria final de l'ACB per 2-1, gràcies a l'exhibició col·lectiva de dimarts passat. Avui, a la mateixa bathora, i al mateix batcanal (19:15, des de les 19:00 a Rac1), el Barça té el primer match ball per sentenciar la Lliga.
La pressió passa al Madrid. Ha de guanyar com sigui, a casa de l'etern rival i davant d'una afició que no és la del Camp Nou ni de lluny. Quan els Dracs i Sang Culé es posen a cridar, el Santuari Blaugrana és un infern pel rival.
Paradoxalment, l'hora del partit (19:15) d'un dia laborable pot ajudar al Madrid. Si el palau Blaugrana s'aconsegueix omplir com estava el dimarts passat de Sant Joan, el Barça ha de fer un monument a la porta del Palau a l'afició.
El Barça ha de ser com dimarts un equip. No se li pot exigir l'eficàcia i l'encert de dimatrts, perquè serà complicat, el Madrid ha d'apretar línies i partits rodons com el de dimarts no en surten dos de consecutius.
Si es vol aixecar la LLiga a casa, davant de l'afició i trencar l'hegemonia estatal blanca, s'haurà de treballar. El Madrid no ho posarà fàcil. No ho ha de posar si vol la Lliga. Si vol tornar a Madrid, en un cinquè i definitiu partit.
Avui, el Barça pot guanayr la Lliga a casa i davant el Madrid. Qui ens ho havia de dir al febrer

PostMundial: L'Argentina de Leo Messi i França passen com a primeres de grup als vuitens de final després de concloure les seves respectives fases de grup guanyant a Nigèria (amb 2 gols de Messi, el segon una meravella de falta) i empatant amb Equador, respectivament

PostData: El Barça ha confirmat el fitxatge del segon porter per la temporada: el xilè Claudio Bravo, provinent de la R. Societat. Es disputarà la titularitat a la meta dle Camp Nou amb Marc andre Ter Stegen. Bravo ha costat 12 M €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada