dijous, 12 de juny del 2014

Futbol entre fabeles

Avui s'inaugura la gran festa del futbol, que paralitzarà el món, i donarà al Brasil una imatge distorcionada de la realitat d'un país que veu com la pobresa s'estén per arreu, on les fabeles estan a l'ordre del dia i la seguretat serà la gran preocupació dels organitzadors.
A nivell logístic, molts estadis han arribat justos a temps, i en alguns casos sobre la botzina. I és que en aquesta prèvia del Mundial de Brasil s'ha parlat més de polèmiques i morts que de futbol. Recordeu que al desembre us comentàvem la imatge d'aficionats del Vasco de Gama i de l'Atlético Pananaense esbatussant-se i causant ferits, alguns molt greus. La polèmica l'ha posat la FIFA i el tongo en forma de suborn demostrable on Qatar va pagar a dirigents FIFA perquè votessin a la andidatura àrab pel Mundial 2022.
Molta polèmica, molts problemes, massa merders i poc futbol.
Avui el Brasil-Croàcia obrirà un mes on la pilota reina de l'esport serà protagonista. Un esdeveniment a l'alçada mediàtica i d'importància a uns JJOO. Serà per cert aquest Mundial la prèvia dels JJOO de Rio 2016. Si se supera la prova, l'optimisme olímpic reixerà, malgrat que a les fabeles, la gent seguirà morint-se de gana.
I parlant d'esport, evidentment Brasil és la gran favorita del Campionat, ja que és l'amfitriona, pel futbol que desenvolupa i perquè té a un Neymar que vol demostrar que és un gran futbolista i que l'any al Barça ha estat només un mal any. Brasil 2014 ha de ser el moment de la recuperació del crac brasiler.
Cas semblant serà el de Leo Messi i Argentina. El país albiceleste posarà les seves esperances amb el 10, com quan en èpoques pretèrites posava les esperances amb el 10 maradonià. Messi vol la Copa del Món, vol redimir-se d'un mal any al Barcelona i què millor que aixcar la Copa del Món a casa de l'etern rival, el Brasil.
Espanya és la vigent campiona del món, però genera dubtes, com les que ha generat el Barça aquesta . I si el Barça ha generat dubtes, la selecció de Vicente Del Bosque també. Perquè Espanya és a grans trets el futbol del Barça.
La gran tapada és Bèlgica a qui sembla que pot ser la gran revelació del Mundial, per un futbol molt atractiu basat en el toc holandès i en certa manera del Barcelona.
32 equips on no hi faltaran els clàssics alemanys, italians o francesos. Però si que hi faltaran grans estrelles com Frank Ribery a la France o Marco Reus a la Mainchschaaf.
El Mundial és a punt de començar. El futbol torna en tota la seva esplendor. L'opi del poble ens tornarà a amagar que la situació del Brasil està més a prop de la tristesa de la fabela, que de l'alegria de la samba. Sigui com sigui, aquest mes és mes de futbol al món

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada