dimecres, 11 de juny del 2014

El Mosqueter invencible

9 Roland Garros, 14 Grand Slams, or olímpic a Pequín 2008, 28 fastigosos anys, número 1 del tennis mundial... Rafael Nadal és un dels millors tennistes del món, un dels millors esportistes de la història de l'esport estatal, una llegenda viva de l'esport mundial forjada amb drive, revesos, paral·leles, passing shot i tics maniàtics, alguns un pèl escatològics com el de posar-se bé els calçotets.
Un paio que no té límit i que fa callar boques a qui vol tallar-li la progressió. Diumenge Nadal arribava a la final de Roland Garros, un clàssic anual amb Novak Djokovic, i els anomenats experts deien que aquest any seria el que Nole destronaria al vuit vegades campió de l'Obert de França. Per què? Deien que no arribava bé, que havia perdut molts títols a a terra batuda abans de París, i que li havia costat molt arribar a la final.
Doncs Nadal va arribar a la final. I Nadal la va guanyar. I de nou fent callar moltes boques: començant per aquelles que deien després del primer set "ja està. S'ha acabat Djokovic campió". Els tres sets posteriros són antològics. La remuntada és de llibre. 3 sets per Nadal, amb rampes incloses, i el 9è Roland Garros ja és de Nadal.
Quin és el secret de Rafa? Psicologia? El tiet i entrenador de Nadal, el Toni, diu que no i que refusa aquest tipús d'ajuda. la clau de Rafael nadal és que innatament és boníssim. I a sobre que té un entorn saníssim. Poques persones, de la família i que es coneixen de ben petit. Nadal s'ha muntat la seva pròpia Màfia al voltant per abstenir-se de tot el què li vingui de fora.
El Rafael és tennis, exclusivament. Amb els seus pantalons pirates, els seus tics, els seus calçotets menjats i la seva senzillesa. Rafa pararà quan ell vulgui parar. Ni les seves lesions el podran fer parar. Ni un claendari mot apretat on ell s'abanderat perquè l'ATP l'alleugeri (és infernal certament).
Rafael Nadal és un esportista exemplar i una gran persona. Ell i tota la seva família. La única pega és una conya: Que sigui del Madrid. I tot i això és estimat fins i tot pels culers. De fet el seu oncle Miquel Àngel Nadal va ser un gran central del Dream Team del Barça de Johan Cruyff.
Nadal. Rafael. Ell i el seu tennis. El present és esplèndid. El futur és brillant i encara té objectius per assolir: el desè Roland Garros, més Wimbledons, més US Open, més Godó i més tennis. I assolir els 17 Grand Slams del rei suís Roger Federer.
Rafael Nadal, 28 anys. 28 fastigosos anys: el Mosqueter invencible.

PostData: El Barça va perdre inexplicablement el tercer punt de l'eliminatòria de semis de l'ACB amb el València, quan ho tenia tot a la mà per vèncer. Dijous quart partit al Palau. El Madrid va fer el mateix a Màlaga i també va perdre. Dijous quart partit a Andalusia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada