dilluns, 2 de juny del 2014

El Cesc abdica

El Rei abdica, el mateix dia que ho fa Cesc. Cesc Fàbregas, que havia de ser l'hereu de la corona al tro del mig del camp del Barça, l'hereu del model del Tiki Taka ho té clar. Marxa a Anglaterra, de nou, amb la sensació de no haver estat prou estimat per un soci i aficonat blaugrana, que no ha perdonat el seu pas per l'Arsenal (quan ells és l'últim culpable de la situació que va passar quan era un Cadet). I crec que també amb la sensació de no haver entès com va la pel·lícula del Tiki Taka i de no haver-se integrat a l'estil Barça.
Cesc, va marxar a l'Arsenal on es va fer un home, una llegenda i un capità gunner als 23 anys, al costat d'una altra llegenda amb passat blaugrana com Thierry Henry. Cesc amb Henry i també amb Alexandr Hleb, aquell bielorrús que ens van canviar a la frontera quan el vam fitxar a Can Barça, va esdevenir una figura clau al mig del cmap del Barça on hi va imprimir el seu segell: el de la Masia, o el que per ell entenia, el joc de combinació i toc del Barça.
El fet és que quan va tornar a Can Barça, algú ja havia arrufat el nas, pel què va costar tornar el fill pròdig a casa i per què el consideraven un traïdor que venia a eximir les seves culpes.
Cesc va fer callar moltes boques, no totes, a l'inici de la seva primera temporada. Va començar molt fort sent clau en la consecució de les Supercopes Espanyola i Europea al 2011. Però es va anar diluïnt poc a poc.
Els dubtes sobre Cesc van anar creixent. Ell ho va interpretar com que no havia fet el clic del canvi de model de l'Arsenal al Barça. va dir però, que ja havia fet el reset i que ja tot aniria com una seda. I cert. Tot semblava que per fí Cesc havia captat el missatge i l'ADN Barça, però rapidament, com en el seu primer any, es va anar apagant.
Al tercer any, amb el Tata Martino, mateix guió, amb la diferència que sense el futbol Masia, i a l'estil Tata, Cesc se sentia còmode al principi, on era titular i semblava ja haver-se tret el gafe. Però ni per aquestes. En moments claus, Cesc, escalfa banqueta.
I després de dos estius sobre especulacions sobre el seu futur, el d'Arenys abdica. S'ha acabat el Cesc blaugrana per tornar a Anglaterra on té nòvies a tot arreu (Manchester United, Arsenal, City, Chelsea...). Ho ha decidit ell. Marxarà i segur que triomfarà. Ens fotrà i direm "Això al Barça no ho feia". Un clàssic. El Tiki Taka necessita un hereu digne de la tasca que tant bé ha dignificat Xavi. Necessitem un nou Xavi. I sembla que amb Rafinha, podem aver trobat el nou rei. Secundat per escuders com Busquets o Iniesta i amb la princesa Leo Messi, que hem de mantenir contenta si no volem que s'enfadi. Que es veu que si s'efada és terrible.
El Rei abdica. Cesc abdica. Llarga vida al Tiki taka, i al nou hereu. Si n'hi ha...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada