dijous, 30 de maig del 2013

Doble de Champions

Cap de setmana per sentir-se orgullós del Barça i del fet diferencial del club: les seccions. Sí. Són deficitàries i fan que el club s'estrenyi més un cinturó que ja no li queden més forats. Però, també, són exitoses i recullen cada any molts i molts títols. El Barça és després del CSKA de Moscou, el club poliesportiu més llorejat del món. I aquest cap de setmana pot ampliar la nòmina de trofeus europeus en 2 més.
L'handbol, a Colònia (Alemanya) i l'hoquei patins, a Porto, jugaran sengles Finals Four de les màximes competicions europees.
El Barça d'handbol busca la novena Lliga de Campions, la segona en format Final a Quatre després de la de 2011.
Colònia, i per extensió Alemanya, on l'handbol és un fenòmen de masses, incomparable a les pobres assistències de gent a la Lliga ASOBAL espanyola, omplirà de gom a gom (18.000 persones) el seu pavelló per viure la lluita per la final de diumenge: el derbi alemany entre el Kiel i l'Hamburg, i abans el Barça - Kielce polonès.
Molt atents que encara que el Kielce vagi de Ventafocs, per ser la primera Final Four que disputa, només ha perdut un partit en la present Champions. Gràcies a una important injecció de calers, el conjunt polonès és molt més perillós del què el desconegut nom pot aparentar. Xavi Pascual "Pasqui", el tècnic barcelonista està avisat i ha avisat als seus homes, que si no surten seriosos poden patir un sotrac important.
El Barça haurà de tenir en consideració que molts dels jugadors del Kielce són peces fonamentals a les seleccions poloneses, croates o eslovenes.
Els bons aficionats a l'handbol els sonaran tres noms, que són els elements més perillosos de l'equip rival: el central, ex Ciudad Real, Uros Zorman; l'extrem croat, Ivan Cupic, famós perquè es va seccionar una falange del dit on tenia l'aliança de casament en voler saltar una tanca; i el porter Venio Losert, ex Barça i Granollers.
El guanyador del Barça - Kielce s'enfrontarà a la final al vencedor de l'imprevisible derbi alemany.
I mentre a Colònia l'hanbol busca la novena Copa d'Europa de la seva història, a Porto, l'hoquei busca la vintena.
A terres portugueses, un Barça llençat i que encara no ha perdut cap partit d'ençà de l'arribada a la banqueta de Ricard Muñoz, a mitja temporada en substitució de Gaby Cairo, vol recuperar el ceptre a la F4 de la Lliga Europea, i completar un gran any per l'hoquei català a Europa. Recordeu que aquest any, el Voltregà femení ja va guanyar a Girona, l'amfitrió, a la F4 de la Lliga Europea, i que el Vendrell va guanyar a casa, al Vic, en la final de la Copa CERS, la segona màxima competició de l'hoquei europeu, completant un gran any on ja havia guanyat la Copa del Rei.
El primer rival del Barça a la F4 de Porto, dissabte és el Benfica portuguès. De fet, si no fos que hi ha el Valdagno italià, més que d'hoquei patins sembla que parlem de futbol, ja que l'amfitrió Porto, un altre secció de club de futbol completa aquesta Final a Quatre sobre rodes.
Del Benfica cal destacar un vell conegut pels seguidors de l'hoquei blaugrana, Carlos López, argentí que, fins l'any passat, defensava els colors blaugranes. I si Barça i Porto es troben, els catalans es trobaran també amb un excompany: Pedro Gil.
Dos escenaris diferents, dos esports, dues competicions del mateix valor i una coïncidència. Víctor Tomàs, a l'handbol, i Aitor Egurrola, a l'hoquei, capitans de l'equip, disputaran la seva primera F4 com a tal, després de substituïr dos mites, David Barrufet i Beto Borregan.
En aquest doblet de Champions blaugrana se li suma la Final Four de la Copa d'Europa de waterpolo a Belgrad on juga l'Atlètic Barceloneta, en la seva primera participació a la fase final de la competició. Avui a Belgrad, les semis entre l'Estrella Roja de Belgrad i l'equip català que aquest any compleix el seu Centenari.
Superdissabte d'esports i Final Four. De 15 a 1:00 de la matinada a Rac1, handbol, hoquei, waterpolo, el Barça - Màlaga i el Celta - Espanyol, última jornada de lliga.
I l'endemà més esport al Superdiumenge. Al matí, al Palau Blaugrana, el Barça de bàsquet comença el Play Off, a cinc partits, de semifinals, davant el Gran Canària, que es va carregar sorprenentment al Baskonia. A la tarda, Almeria - Girona, en un nou assalt dels catalans per assolir la segona plaça de Segona Divisió de futbol i, per tant, l'ascens directe a Primera. I entremig, el GP d'Itàlia de motociclisme.
Cap de setmana farcit i de silling ball pels amants de l'esport. Dilluns en parlem.

PostData: No sé què ha passat aquesta nit, ni qui ha estat, però algú ha aconsellat bé i ha calmat a Víctor Valdés, i el porter ha manifestat, en roda de premsa i amb preguntes (ahir només era un comunicat) que no renovarà el contracte amb el Barça i deixa la porta oberta a seguir l'any que ve, tot i que el Mònaco, carregat de calers (en parlarem) li va al darrere. Valdés marxa agraït al club i al soci, però esgotat per l'exigència de ser porter a un lloc tant difícil com el Camp Nou. En fí, que l'incendi que es preveia, al final serà un adeu dolç del millor porter de la història del Barça. El món continua girant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada