dilluns, 27 de maig del 2013

El Glamour d'un derbi de Champions

El Bayern de Munich és el nou campió d'Europa. Per cinquena vegada a la seva història el club bavarès és el millor club del vell continent. La final va ser un autèntic regal pels amants del futbol. Un partidàs amb un rival digníssim: el Borussia de Dortmund. El derbi alemany va ser la millor final de la Lliga de Campions en anys. Un gran, gran espectacle de futbol ofensiu. El Borussia va començar molt bé el partit, dominant el joc. A la mitja hora, l'holandès del Bayern Arjen Robben va tenir una gran ocasió que el porter rival, Roman Weinderfeller, va refusar. En tindria tres més, però al final la fama de perdedor i malastruc se la va treure. La primera meitat va acabar 0-0, bona part grácies a l'actuació dels porters, Manuel Neuer i Weinderfeller. A la represa, la calma en què va començar la segona meitat es va alterar pel gol de Mario Mandzukic, el davanter centre croat del Bayern. El Borussia, lluny d'enfonsar-se, es va envalentonar i va empatar gràcies a un penal transformat pel turc Gundogan. Amb 1-1 el conjunt groc i negre va avançar la línia defensiva i el Bayern va aprofitar els espais per entrar a l'àrea rival per marcar. I quan la gran final semblava encaminar-se a la pròrroga, Robben es va treure tota la mala fama, en el gol que dóna la Champions al Bayern de Munich.
En una grandiosa final, el Bayern aixeca la cinquena Orelluda, en la tercera final dels bavaresos en cinc anys; Jupp Heinckess, l'entrenador campió, es jubilarà amb 71 anys guanyant Lliga i Champions i potser Copa (la setmana que ve jugarà la final) al mateix any, ergo, Pep Guardiola, el seu relleu, agafarà el millor equip possible, la referència del moment; i el Borussia de Dortmund cau amb la cara molt alta, com un grandiós subcampió que es recordarà més que el campió de l'edició del 2012. Per cert que amb el Bayern, campió de la Champions i el Chelsea, campió de l'Europa League, a Praga, es jugarà la final de la Supercopa d'Europa, amb Guardiola i Jose Mourinho a les banquetes. Un bon teló de fons d'inici de la temporada següent.
Més enllà de la final de la Champions, l'actualitat esportiva ens deixa el fitxatge de Neymar pel Barça. Després de maratonianes reunions a Brasil, amb molts serrells, i després d'un estret marcatge a l'home, Neymar serà jugador del Barça durant cinc anys. No sabem quant ha costat la broma, però si que sabem és que el fitxatge es va anunciar oficialment a la matinada de dissabte a diumenge. Tot plegat i el merder de la samarreta del Barça al monument de Colom va descafeïnar el derbi que es va jugar ahir a Cornellà, que va acabar amb victòria blaugrana 0-2. Els de Tito Vilanova van dominar sempre l'encontre. Alexis, amb un golàs i Pedro van marcar els gols. L'Espanyol no va crear sensació de perill, i a més Wakaso va tornar a ser expulsat per una nova creuada de cables del ghanès. En els prolegòmens del matx vam veure el passadís d'honor de l'Espanyol al campió de Lliga. I l'homenatge del club als herois de la UEFA 1988, en el 25è aniversari. En un altre derbi el Girona va guanyar per la mínima al Barça B i s'assegura jugar almenys la fase d'ascens a Primera Divisió.
En bàsquet, després de moltes hores de negociació i sobre la botzina es va desbloquejar la vaga del Sindicat de Jugadors i ahir es va disputar com era previst el segon partit dels Play Off de quarts. El Barça va perdre amb el Bilbao a domicili. Després d'arribar a perdre de 20 punts a meitat del tercer període, els catalans van fer una gran remuntada, que no van poder culminar, tot i que van tenir opcions per girar la truita. Com quan a falta de poc per acabar Marco Todorovic falla una entrada sol, que podria haver donat el triomf al seu equip. Aquest dimarts, al Palau Blaugrana, tercer i últim partit dels Play Off de quarts. Qui guanyi jugarà les semifinals de l'ACB.
Als carrers de Mònaco es va córrer el GP de F1 més glamourós i especial de l'any. Sobre els carrers del Principat ha guanyat l'alemany de Mercedes Nico Rosberg per davant l'alemany de Red Bull Sebastian Vettel. Angela Merkel deu estar contenta. Dissabte el Bayern guanya la Champions al Borussia i diumenge dos alemanys triomfen a la F1. Cursa avorridota, en la primera meitat de cursa. Els accidents del Ferrari de Felipe Massa i sobretot l'esgarrifós del veneçolà de Williams Pastor Maldonado, que va obligar a parar la cursa, van animar una mica el tema. Rosberg va ser molt superior a la resta de rivals i va vèncer amb autoritat. L'asturià Fernando Alonso, amb molts problemes al seu Ferrari, només va poder ser setè, en una de les pitjors curses que se li recorden.
I Vincenzo Niballi va guanyar amb molta claredat el Giro d'Itàlia de ciclisme. Arropat per la feina del seu equip, l'Astana, Niballi es va passejar per les carreteres d'una ronda marcada aquest any per l'inusual fred a aquesta època, que va fer suspendre etapes de muntanya per la neu.
S'acaba el Giro a Itàlia i comença el Roland Garros a París, el Grand Slam sobre terra batuda, el segon gran torneig de la temporada al tennis.
El Sabadell en fèmines i el Barceloneta en nois es van proclamar campions de la Lliga de Waterpolo en derrotar a la final al Mataró i al Sabadell respectivament.
El Polo va guanyar a l'Atlètic de Terrassa la Copa del Rei d'hoquei herba. A la final de consolació l'Egara de Pol Amat, en el seu últim partit com a professional va vèncer al Club de Campo madrileny.
I després de 4 dies atrapat a l'Himalaia sense menjar i veure l'alpinista lleidatà Juanjo Garra ha mort. Garra es quedarà a la muntanya, com hauria volgut, i no serà repatriat. DEP.
Finalment, mala notícia per l'Handbol Granollers. Fraikin, el patrocinador, plega.
Champions, derbi i glamour a l'últim cap de setmana de maig.

2 comentaris: