dijous, 23 de maig del 2013

Una capsa de sorpreses

L'actualitat esportiva ens va portar el dia d'ahir algunes sorpreses que van xocar a moltes persones.
L'estàtua de Cristòfol Colom, al final de les Rambles de Barcelona, es va llevar ahir vestida amb una samarreta del Barça. És l'espectacular campanya publicitària de Nike per promocionar la nova samarra blaugrana per l'any que ve. Els pericos han posat el crit al cel perquè consideren que a 4 dies del derbi català de Lliga, no calia aquest show. Tot i que no entenc el rebot perico amb Nike i l'agència publicitària, ho puc compendre amb l'Ajuntament de la capital catalana, que hauria de ser imparcial, per permetreu. Diumenge hi ha derbi a Cornellà. A la gespa, els jugadors faran el passadís d'honor al Barça; a la grada els aficionats blanquiblaus donaran l'esquena en el moment del passadís. Em sorprendria molt que els jugadors pericos no fessin el passadís al campió de Lliga. No és obligatori però és elegant i en certa manera tàcit que es fes.
Mentrestant al Camp Nou mentre el president Sandro Rosell i Éric Abidal negocien què faran amb el jugador (l'Abi vol seguir jugant a futbol, el Barça li ofereix un càrrec institucional), per sorpresa, per molta sorpresa meva, es renova per quatre anys a Adriano Correia. Sorprès per la renovació perquè abans d'ahir el brasiler deia que volia marxar. I sorprès per la durada del contracte nou, pensant que Adriano és com el cristall. Extremament trencadís. Veurem quants partits acabarà jugant sense lesionar-se.
A Brasil, Raul Sanllehí director de Futbol del Barça que porta les negociacions in situ per Neymar ha quedat sorprès perquè la primera oferta del club pel crac del Santos és insuficient per la directiva del conjunt carioca. De moment Neymar sembla que costarà més dels 20 M € que vol pagar el Barça.
A Màlaga van viure un dia estrany. Tant rar com el que va fer la UEFA. Per sorpresa, el màxim organisme del futbol europeu anuncia que anul.la la sanció de 2 anys per no jugar al club andalús per impagaments. Alegria a Màlaga, que veuen que l'any que ve podrien jugar a l'Europa League. La UEFA, però, després reenvia un comunicat aclarint que s'aixeca la sanció a la temporada 2014-2015. Decepció a mitges a la Costa del Sol que haurà d'esperar la resolució del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport, el TAS, per veure si a la següent temporada pot jugar a Europa.
A l'Espanyol m'ha sorprès que Víctor Álvarez, s'operi avui d'una lleu cardiopatia detectada fa 11 mesos. Afortunadament no li va passar res, però jugar-se el físic així ho trobo com a mínim xocant. El jugador es passarà 4 mesos fora dels terrenys de joc. Des d'aquí molts ànims, molta força i sort.
I qui es pot passar molt de temps fora dels terrenys de joc són els jugadors de la Lliga ACB de bàsquet. El sindicat de jugadors ha sorprès a tots amenaçant a anar a la vaga a partir de diumenge que ve, en ple Play Off de quarts de final que arrenquen avui, amb un entre altres Barça - Bilbo. Els jugadors volen negociar un nou conveni col.lectiu de cara pels futurs 4 anys. Un conveni que no s'ha tocat des del 1993. A més es rebel.len contra la patronal, la Lliga perquè aquest any no rebran cap ajuda, com passava abans. Des d'aquí només demano que la vaga, legítima of course, duri el menys possible si ha de començar. Els aficionats i seguidors de l'ACB no tenen culpa de la situació.
Si la situació a l'ACB és desagradable, la del dòping a l'esport és fastigós. No hi ha ídol que se n'escapi. Per sorpresa de molts, la Federació Internacional d'Atletisme ha sancionat per 2 anys a l'atleta Marta Domínguez. La palentina que sempre havia negat dopar-se tot i estar involucrada en l'Operació Port, ha estat caçada perquè en una comparació d'analítiques de fa 2 anys i actual hi han trobat alteracions a la sang.
Poca sorpresa, perquè era d'esperar, és la retirada de Pol Amat. El millor jugador del món d'hoquei herba, 5 cops olímpic i guanyador de totes les competicions estatals i de la Copa d'Europa ho deixa a dalt de tot, amb la possibilitat de guanyar una nova Lliga, diumenge. Marxa el més gran de tots. Sort.
L'esport com la vida, tota una capsa de sorpreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada