divendres, 10 de maig del 2013

Euroclàssic a l'Eurolliga

Bàsquet i la Gran Bretanya són conceptes antagònics. En territori futbol per excel.lència, l'esport de la cistella queda en lloc residual en el país del rugby, el futbol o el cricket. I si algú li interessa el bàsquet és el de l'NBA americana.
Però per tres dies, a Londres, la capital, es respirarà bàsquet del gran, i per aquest cap de setmana agafarà el relleu de Badalona, com a capital europea del bàsquet. A l'O2 Arena es jugarà a partir d'avui la F4 de l'Eurolliga, la gran festa de la bola taronja a l'antic continent.
I a un país on el bàsquet es viu poc (de fet només 2500 de les 18.000 persones que han comprat abonament són britànics) viurà, paradoxalment, un dels millors partits que es pot veure avui dia. Després del CSKA de Moscou (el gran favorit al títol per trajectòria i equip) - Olympiakos grec, la primera semifinal, Barça Regal - R. Madrid, euroderbi ACB a la F4 de l'Eurolliga. Un duel que ja es va viure a la F4 de Roma del 96, amb triomf culé.
El Barça arriba a Londres molt condicionat per la baixa del pivot Nathan Jawai, i per les molèsties de Marco Todorivic, amb un dit trencat i C. J. Wallace. Amb les posicions de 1, 2 i 3, bases i alers, cobertes el problema dels de Xavi Pascual es troba a la pintura. Serà important el paper d'Ante Tomic, que s'ha de fer amo i senyor de la zona del Madrid.
Pel que fa al conjunt blanc, s'ha d'anar molt de compte amb la gent exterior, com Jacey Carrol o Sergi Llull, terrors des de la línia de 3.
Mengen a part, les estrelles, Joan Carles Navarro, blaugrana, i Rudy Fernàndez, blanca. Ambdós tenen la capacitat de decidir un partit. Uns cracs en majúscules. Els dos millors jugadors del continent cara a cara, en un duel espectacular.
L'eliminatòria està al 50%. Si. El Madrid és líder sòlid a l'ACB, però no ha guanyat res aquest any. La Copa la va perdre amb el Barça. Els catalans tenen a favor la major experiència en F4 recents. A més en els duels directes a les pissarres d'entrenador, Xavi Pascual ha guanyat sempre la partida a Pablo Laso. La F4 de l'Eurolliga iguala els favoritismes. Tot pot passar a les 21:00 (Esport3, TV3 i TVE, en una estranya planificació de la tele catalana en posar una part a un canal i la segona part a l'altre), des de les 19:00 a Rac1.
Comença la lluita final pel ceptre europeu del bàsquet: la F4. Welcome to London.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada