dimecres, 29 de maig del 2013

La mona vestida de seda

Amb la Lliga acabada i sense res en joc sembla bona data per celebrar la final de la Copa Catalunya de Futbol que es jugarà aquesta nit, al Camp d'Esports de Lleida, a les 21:30, des de les 21:00 a Rac1. I més si és un Barça - Espanyol.
Però no ens enganyem ni que us enganyin. Ja fa anys que la Copa Catalunya és un nyap en tots els sentits i per factors atribuïbles, majoritáriament, a la Federació Catalana, però també als clubs catalans.
La Copa Catalunya s'ha posat sempre amb calçador, quan el Barça ja ha acabat temporada, o entremig d'alguna competició. Ergo, el Barça va amb el carro del peix, o pitjor hi va amb el filial i amaga el B del filial sota l'epígraf de l'equip A. La gent ja no es mama el dit i passa que els hi diguin mentides.
En principi, la Copa Catalunya és per a tots els clubs del país, però, o per desavinences amb la Fede o perquè no volen, molts clubs renuncien a jugar-la. Ergo la competició es desvirtua.
La Copa Catalunya ha tingut múltiples formats en pocs anys, i l'any passat ja no es va jugar en aquell invent de la Supercopa catalana. Ergo, la gent ja no sap a que juga.
A més, la competició sempre ha estat condicionada pels compromisos de seleccions, com aquest any la Copa Confederacions, o pels partits de Lliga o Champions. Ergo, la Federació acorda amb els clubs finalistes poder fer fins a 10 canvis, per evitar lesions.
I per molt que aquest any, les dates són bones, els rivals, els millors, els dos de Primera divisió, que en principi jugaran els "bons", tot i que el Barça anirà amb molts del filial, i que el format és bo, el nyap ja fa anys que està fet i avui no s'arreglarà per molt que aquest any la Federació Catalana, s'hagi esforçat a no espifiar-la. La Copa Catalunya és una competició semioficiosa i que fa nosa per a tots. 
Una reflexió final. Perquè l'any que ve no es juga la final de la Copa Catalunya, enmig de la pretemporada, amb els cracs rodant-se, en un camp d'una vila del país i  en una hora decent? No seria el primer cop...
I és que la mona encara que es vesteixi de seda és mona.

PostData: Sorpreses i de les grosses al tercer partit dels Play Off de quarts de l'ACB. El Bilbao, amb 9 jugadors, i un Kostas Vassileiadis, estelar al triple va vendre molt cara la seva pell al Palau Blaugrana. No va ser fins l'últim període que el Barça de bàsquet es va desprendre dels bascos i es va classificar per les semifinals de la Lliga. Les sorpreses i de les grosses, però, venen de Vitòria i València. D'una banda el Gran Canària va eliminar el Baskonia. De l'altre el CAI Saragossa es va carregar al conjunt valencià. Així doncs, Barça - Gran Canària i Madrid - Saragossa, semifinals de l'ACB 12-13.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada