dijous, 9 de maig del 2013

El silenci en 140 caràcters

Estic molt a favor de les xarxes socials. Sóc el primer en utilitzar-les. I de fet tots els artícles que hem publicat fins ara han estat difosos per elles. Però tenen un problema. No es pot dir tot el que penses o com ho vols dir en 140 caràcters. A vegades és necessari sortir a la palestra i enfrontar-te cara a cara amb el poble.
Tot això ho dic, en relació a dos casos que han sacsejat el barcelonisme en general: l'adeu de Víctor Valdés i l'anunci d'un possible adeu de Carles Puyol.
Valdés va anunciar via Facebook que fotia el camp, que estava fart de tot i volia experimentar noves cultures del futbol. Res més. Silenci. El culé no sap res més. Per gestos podem intuïr alguna cosa més. Com en l'últim i funest clàssic del març on Valdés es va negar a posar-se el braçalet de capità, i després col.locat, de mala folla, es va autoexpulsar per 4 partits.
Sabeu per què marxa? Sabeu quina és la relació amb el cos tècnic? Per què no va voler renovar? Està desmotivat? Fins ara el seu Facebook no diu res. Valdés no és Rustu, ni Baia, ni altres toies que al seu dia van convertir la porta blaugrana en un colador. Valdés és el millor porter de la història del Barcelona, el porter de les tres Champions i el soci li agradaria sentir de la boca del porter i assentat a la Sala de Premsa què passa. Per què marxa amb tant de cabreig? El soci no vol el titular. Vol la notícia amb tot l'abast de la notícia.
Cas similar i, crec més greu, el del capità Carles Puyol. Us dèiem ahir que el programa La Porteria de BTV va dir que el capità deixava el Barça i marxava al Milan. Resposta de Puyol al Twitter "Tot el que han dit de mi a les últimes hores és fals". I jo em quedo igual. Amb el sopar de dimarts encara al coll. Per què van dir que Puyol marxava al Milan? Per què precisament al segon club dels amors del capità blaugrana, com sempre ha dit? I el més important. Recordeu que abans de l'eliminatòria amb el Milan es va operar, tot just quan l'equip es jugava la temporada. Per què en aquell moment, quan segons els metges podria haver-ho fet a final de temporada? Per què es lesiona tant? Per què va renovar per quatre anys i després es despenja? Quina és la relació amb el club? Està cansat? Vol retirar-se? Què li passa? Què passa?
Puyol no és Korneiev, ni Escaig, ni Chigrinsky. És el capità de les tres Champions. És el capità del Barça que ha sobreviscut de Van Gaal a Tito. 14 anys d'entrega que no poden acabar en 140 caràcters, si ha d'acabar.
El soci només demana explicacions. Veure el capità i que se sotmeti a les seves inquietuds, a través dels periodistes, que al cap i a la fí, són els intermediaris del soci.
Accepto els titulars de 140 caràcters, fins i tot per certes vanalitats canvio el titular per la notícia en 140 caràcters. En temes com l'adeu del millor porter de la història del club i el futur del capità no es poden tancar mitjançant RT i #hashtags.
La gent necessita explicacions. Necessita el discurs i sentir que els aludits els responen cara a cara. Puyol i Valdés són massa importants per parlar-ho fora dels canals oficials.
Que el twitter no sigui una eina per tapar la veritat, perquè al final els famosos 140 caràcters seran silenci, paper mullat, tablet esquerdat. #forçabarça.

PostData: El Madrid va golejar 6-2 en partit de Lliga avançat per la final de la Copa del Rei i ha evitat que el Barça guanyés ja la Lliga. Si diumenge, els de Tito Vilanova guanyen a l'Atlètic de Madrid al Calderón serà campió, o si l'Espanyol puntua amb el Madrid a Cornellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada