dimecres, 8 de maig del 2013

Deixeu sortir abans d'entrar

Amb la Lliga gairebé al sac i sense res méa a pelar, a Can Barça s'ha acabat la primavera, ha començat l'estiu i comencen els rumors d'altes i baixes per la temporada que ve. L'estiu serà mogut a la Secretaria Tècnica i sembla que tot s'ha accelerat. Surten noms per reforçar el Barça i ja surten els primers candidats a sortir del paradís.
Alguna cosa passa a Can Barça quan Andrés Iniesta i Gerard Piqué diuen que la plantilla necessita retocs. Alguna cosa grossa, i el futur dirà si bona o dolenta. Per cert que el club té la intenció de renovar d'una tacada a Piqué, Iniesta i Sergio Busquets, en una jugada de billar a tres bandes.
Confirmada segur la baixa del porter Víctor Valdés, que va dir que vol fotre al camp en algun lloc on el motivi.
I aquí entrem en el Gran Hermano blaugrana amb nominacions a tutti pleni per fotre el camp: Adriano, Villa, Alexis (d'aquí que es volgui fitxar Neymar), o Tello.
La sorpresa en aquesta nòmina de possibles baixes té el nom de Carles Puyol. La gent de La Porteria de BTV va anunciar que el capità marxarà al juny del Barça per anar a petar al Milan. Veurem si es confirma, i si és cert, Puyol, que torna a estar lesionat, per enèssim cop i que la fama de Tarzan per recuperar-se abans de temps ha caigut, haurà de respondre perquè marxa si fa poc va renovar per 4 anys.
Un altre tema: els cedits. Els casos entre altres de Bojan i Isaac Cuenca. Bojan, per contracte ha de tornar al Barça. Tornarà a marxar cedit i esperem que en millors condicions que com el van cedir: havent de pagar calers per tornar. Cuenca, a l'Ajax d'Amsterdam tornarà a fotre el camp, esperant que les lesions el respectin.
Carpeta 3 de baixes. La gent del filial, que per potencial poden jugar a Primera però no al Barça. El club mal que els pesi, si no valen pel primer equip ha de deixar volar les estrelles del B per no estancar-les. A Sergi Roberto, Rafinha o Gerard Deulofeu se'ls hi queda curt la Segona.
La carpeta més espinosa: Éric Abidal. El tema és prou delicat per tractar-lo i solucionar-lo a la babalà. El representant del francès diu que el jugador està molest per l'actitud del Barça en no renovar-lo. No entén que si està bé per la pràctica activa del futbol, no jugui ni que la Directiva no l'hagi ofert seguir. Abidal és tot un símbol de l'esport pel què ha fet: superar un càncer, superar un transplantement i tornar a jugar a futbol. Abidal es mereix seguir al Barça. Però ningú sap de què. Si realment té les condicions físiques per no ser un llast per l'equip ha de seguir. Si no, cal agraïr-li els seus serveis i dir-li que es quedi al Barça fent funcions de representació. Éric Abidal és un actiu del Barcelona, com a persona, i com a símbol de la lluita contra el mal lleig. L'Abi representa els valors en què ens omplim la boca quan pronunciem el nom Barça. L'Abi ha de ser culé com sigui.
S'obre el Mercatto més mogut dels últims anys al Camp Nou. La paradeta està moguda. Es busca un davanter, algú que faci competència a Leo Messi, un central, un lateral i un porter. Però un consell: deixeu sortir abans d'entrar.

PostData 1: L'operació sortida comença el dia que el Barça pot guanyar la Lliga de manera indirecta. Avui mateix, si el Madrid no guanya al Màlaga, en partit avançat perquè els blancs juguen la final de la Copa del Rei, el Barça serà ja matemàticament campió de Lliga

PostData 2: El Manchester United ha anunciat que el seu entrenador Alex Fergusson es retirarà al final de la temporada. Després de 26 anys al càrrec, i amb 71 anys d'edat, l'entrenador més llorejat del conjunt anglès marxa amb 38 títols a l'esquena. Old Trafford ja triga a preparar l'homenatge. Veureu com serà brutal. Com es mereix Sir Fergusson. El substitut de Fergusson serà David Moyes, el tècnic de l'Everton.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada