dilluns, 20 de maig del 2013

Gràcies Imperioso

... I Sant Imperioso Màrtir va baixar a la terra i va obrar el miracle. 14 anys després de l'última victòria dels colchoneros, divendres, l'Atlètic de Madrid va tornar a guanyar al R. Madrid. I ho va fer en el millor moment, en el millor escenari i en el millor context: la final de la Copa del Rei, al Santiago Bernabeu i en el moment més baix de l'etern rival i Jose Mourinho. Per fí el Bernabeu va veure guanyar la Décima: la desena Copa del Rei de la història dels colchoneros. I això que als primers minuts semblava que la història repetiria el mateix patró que els darrers anys: un Madrid dominant a plaer un Atlético a mercè dels blancs. Però, paradoxalment, l'1-0 de Cristiano Ronaldo va canviar la cara al partit. L'Atlètic es va despertar i va agafar el timó de la final. Diego Costa va empatar a 1. A la segona part, l'heroi de la final va ser Thibault Courtois, el meta belga colchonero que va aturar boles impossibles dels jugadors del Madrid que van acabar desquiciats. Jose Mourinho va acabar expulsat en un show més, l'últim del portuguès a la casa blanca. A la pròrroga l'Atlètic de Madrid va ser infinitament millor. El gol de Joao Miranda, l'1-2, val una Copa del Rei, i és una prova més que el R. Madrid no sap perdre. Cristiano Ronaldo va acabar al carrer per donar una patada sense sentit a un rival.
L'Atlètic de Madrid guanya la Copa del Rei, el Madrid acaba en blanc la temporada. Ni Cristiano ni Mourinho van recollir la medalla de sotscampió i l'entrenador, encara, dels blancs va qualificar de fracàs la temporada.
Ara és hora de Florentino Pérez, el president del Madrid. Ell ha de decidir si vol seguir amb un entrenador bronques i que no li assegura la Décima, o vol algú per apagar el monumental incendi que Mourinho ha provocat. Efectivament, divendres va ser el dia del fi de cicle del Madrid de Mou. Tres anys, i només una Copa, una Lliga i una Supercopa. Fracàs a Europa.
Cap de setmana de celebracions a Neptuno, el Canaletes de l'Atlètic de Madrid i al Camp Nou, que després del Barça 2 - Valladolid 1 va celebrar la Lliga amb l'afició. El moment emotiu del moment i de l'any, la d'Eric Abidal i Tito Vilanova alçant junts el títol.
L'Espanyol va perdre a La Corunya, el camp del Dépor 2-0 i Europa és gairebé impossible.
A Segona divisió, el Girona, en plena lluita per l'ascens directe a Primera, va perdre 4-1 amb el Vilarreal, un altre candidat a pujar. Resultat enganyós. Els castellonencs es van avançar al marcador, al minut 3. Un cop els catalans es van refer van començar a dominar el joc. A la segona part, els gironins van noquejar el rival amb l'empat a 1. I quan semblava que es tombaria la truita, el Vilarreal va fer el 2-1, en una jugada desafortunada on es va lesionar David Garcia, en la centrada del gol rival. Des d'aquell instant, el Girona es va diluïr al Madrigal i això ho van aprofitar els locals per obrir forat. La derrota del Girona fa que l'equip entrenat per Joan Francesc Ferrer "Rubi" quedi, per un punt, fora de les 2 places d'ascens directe. Si la setmana que ve guanya o empata amb el Barça B, a casa a Montilivi, obtindrà matemàticament la plaça del Play Off per la tercera plaça a Primera. Qui ja és de Primera és l'Elx que es va aprofitar de l'empat de l'Alcorcón al Miniestadi del Barça B.
En bàsquet, el cap de setmana ens deixa l'última jornada regular de l'ACB abans del Play Off. En horari unificat i carrussel de bàsquet la Penya va guanyar a la pista de l'Estudiantes anotant 20 triples i fent 112 punts; el Barça va guanyar a l'Unicaja al Palau i el Manresa va perdre amb el València a domicili.
Les rodes han estat protagonistes a França. Al circuït de Le Mans al GP de motos. A Moto GP victòria de Dani Pedrosa amb Marc Márquez amb una remuntada espectacular, anant de la novena a la tercera plaça final. A Moto 2, triomf de l'anglès Scott Reading i tots els catalans per terra. I a Moto 3, victòria de Maverick Viñales amb Alex Rins segon.
I després de dos setmanes, Vincenzo Niballi, es va vestir amb la Magglia Rosa del Giro d'Itàlia, aprofitant-se de les retirades aquesta setmana de Bradley Wiggins i el canadenc Ryder Heijedal, els seus màxims rivals. L'etapa de diumenge va ser pròpia, però, del Tour de França, amb les pujades als mítics Telegraph i Galibier dels alps francesos.
I acabem parlant dels Jocs Olímpics. A Barcelona s'han celebrat els X Games, els Jocs Olímpics dels Esports Extrems. L'Anella Olímpica de Montjuïc s'ha familiaritzat amb els skates, els patins, els BMX, les motos de freestyle; amb els pipes, els half pipe, els tubs i les rampes; i els 360, els backflips; i tot el vocabulari d'aquests esports made in USA que han aterrat aquests dies a Catalunya, i que han dut un or pel nostre país. Laia Sanz va guanyar la prova de Enduro X.
I amb skate i Copa del Rei Imperioso va tornar al cel dels èquids amb la feina ben feta. Gràcies Imperioso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada