diumenge, 5 de maig del 2013

Compàs d'espera

Cap de setmana històric per l'esport català marcat per l'espera d'un futur que esperem que sigui esplèndid.
La victòria, suada amb sang, del Madrid dels Dodotis pel possible adeu de Mourinho, amb el Valladolid fa que la victòria del Barça amb el Betis fos estèril.  aquesta jornada passada. Una victòria paradigmàtica de la situació actual del Barça. Sense Leo Messi, el Barça era mediocre i perdia des del minut 1. Apareix el Sant Cristo Gros i guanya. Inicia la jugada del 2-2, fa el 3-2 amb un golàs de falta directa. Assisteix en el 4-2 d'Alexis. Tot en 30 minuts. La Lliga està a un punt. L'Espanyol va perdre a casa del Sevilla, en una nefasta primera part on en 20 minuts va encaixar els tres gols, i s'acomiada d'Europa. Queden 12 punts per jugar-se. El Barça de nois no ha guanyat la Lliga encara, però si que ho va fer el Barça femení. Les noies de Xavi Llorens van vèncer a San Mamés a les noies de l'Athlètic de Bilbao, en la jornada decisiva entre els dos primers. Hi havia 30000 persones a la graderia, un gran èxit del futbol femení, sempre denostat. Més campions al futbol internacional, l'Ajax d'Amsterdam a Holanda i la Juventus de Turí a Itàlia.
Un Barça a l'espera de jugar la F4 de l'Eurolliga de bàsquet de Londres aquest divendres va derrotar un Joventut que va aguantar 20 minuts al Palau, en el derbi català de l'ACB. Una victòria cara ja que Nathan Jawai va patir una punxada que el fa ser baixa per la F4, Joe Inglés té esquinç de turmell i Víctor Sada molèsties al bessó. El La Bruixa d'Or Manresa va caure a Saragossa.
En handbol l'Atlètic de Madrid va venjar-se de l'eliminació a la Champions en derrotar al Barça a les semifinals de la Copa del Rei de Logronyo. A la final va derrotar l'amfitrió Naturhouse La Rioja.
Èxit europeu en l'hoquei patins femení. Al Palau Sacosta 2 de Girona el Voltregà, que va derrotar a les semis al Biescas Gijón, va guanyar la Copa d'Europa en derrotar a l'amfitrió Girona, que havia guanyat dissabte al Noisy Le Grand francès.
I triplet català al GP d'Espanya de motociclisme. Triplet i polèmica. A Moto GP triomf de Dani Pedrosa i merder entre Marc Márquez i el campió, el mallorquí afincat a Alella, Jorge Lorenzo. A l'últim revolt de la cursa, Márquez, amb la seva habitual agressivitat, avança a Lorenzo. El de Cervera entra passat a la corba i es toca amb el mallorquí, que per no caure a terra ha de deixar-se passar. El cabreig de Lorenzo és descomunal. A Moto 2, primer triomf a la categoria d'Esteve "Tito" Rabat amb Pol Espargaró tercer. I a Moto 3 victòria de Maverick Viñales, en una cursa acabada abans d'hora per la caiguda del britànic Alain Techer que va comportar la bandera vermella que va aturar la cursa.
I ja ha començat l'edició número 96 del Giró d'Itàlia de ciclisme. El primer líder és l'italià de l'Ski Salvatore Puccio.
Nou cap de setmana farcit, exitós pels catalans i a l'espera d'un gran futur.