divendres, 24 de maig del 2013

Wembley Uber Alles

Demà tot un país estarà pendent de Londres. Alemanya està de moda, fins i tot en el futbol.
Wembley, la Catedral del Futbol, la Meca del futbol britànic viurà demà la gran final de la Copa d'Europa, entre dos equips germànics. Tot això quan el futbol anglès, en el 150è aniversari de la creació de l'esport més popular del món, nascut com una escisió del rugbi, ha fet el ridícul a Europa, on el campió de l'Europa League, el Chelsea, el vigent campió de la Champions, no ha passat de la primera ronda. Ha hagut de venir el poble alemany per rescatar el futbol, la invenció anglesa. Magnífica analogia i metàfora de la situació del continent europeu.
El Bayern de Munich, la sensació del futbol mundial, que ha agafat el relleu del Barça com a amo de la pilota, guanyador de la Bundeslliga i finalista a la Copa, busca un triplet històric. Jupp Heinckess, l'entrenador, vol deixar el llistó ben amunt a Pep Guardiola, amb la cinquena Champions de la història del club bavarès.
Davant el Borussia de Dortmund, el fins aleshores campió de la Lliga alemanya que li va donar dret a tornar a la Champions, ha recuperat els seus millors moments de glòria europea, d'ençà de la Champions que va guanyar al 1997 a la Juventus de Turí. Gran artífex d'això és Jürgen Klopp, el tècnic. Un personatge amb el caràcter de Jose Mourinho, que si anés de blanc Madrid no faria tanta gràcia als barcelonistes. Dortmund busca la segona orelluda.
De fet, ambdós conjunts teutons, que demà viuran la quarta final de la Copa d'Europa en format derbi nacional, van impedir la final de la Federació Espanyola Barça - Madrid, ja que tant Bayern com Borussia se'ls van carregar a semifinals.
El Bayern és el conjunt de moda a Europa, amb un joc vibrant que combina la força germànica amb el toc i la tècnica del futbol llatí. El Borussia representa el futbol alemany amb tota la seva esplendor. Força animal i equip incansable, letal al contraatac.
Demà a Wembley, tot un país, Alemanya, viurà amb passió els particulars duels entre Manuel Neuer i Weinderfeller, els porters; Mario Gómez i Robert Lewandowski, els davanters; o Bastian Schwensteiger i Marcus Reus, els migcentres. I viurà un relleu. Mario Gotze, un ídol del Borussia jugarà el seu últim partit amb els grocs i negres, just abans que l'any que ve marxi a jugar al Bayern de Munich.
L'últim precedent aquest any entre Borussia i Bayern es va jugar 20 dies enrere, en un assaig de la final en un intrascendent partit de Lliga ja que el Bayern ja era campió. La cosa va acabar amb taules al marcador i amb un ambient enrerit tant a la gespa, on va haver baralles i merder amb tothom, i a la grada de l'estadi del Dortmund on els seguidors locals se les van enginyiar per mostrar la seva disconformitat en què Gotze marxés al rival bavarès. Pel bé de Borussia i Bayern farien bé demà de guardar les formes davant la UEFA. Una UEFA, per cert que avui ha acceptat la Federació de Gibraltar com a membre de ple dret, molt a pesar de la negativa de la Federació Espanyola i el seu peculiar President Ángel María Villar.
Demà a Wembley més que el God save the queen sonarà el Wembley Uber Alles. Borussia - Bayern, final de la Champions made in kartoffen.

PostData 1: El Barça de bàsquet va superar amb claretat a un Bilbao mermat d'efectius per lesió, en el primer partit dels Play Off de Quarts de final de l'ACB. El segon partit s'hauria de jugar diumenge, això si, si s'aconsegueix desbloquejar la vaga del Sindicat de Jugadors. En paral.lel al partit d'ahir, el Barça ha obert negociacions amb l'Olympiakos grec per fitxar a la seva estrella Vassilis Spanoulis. Un dels millors jugadors d'Europa, MVP de l'última F4 de l'Eurolliga i artífex de l'últim títol europeu dels grecs pot aterrar al Palau on compartiria vestuari amb Joan Carles Navarro. El bàsquet blaugrana pesca en la crisi econòmica grega.

PostData 2: I en handbol, el Barça ha renovat a Juanín García per un any. L'extrem lleonès és un dels millors del món i ha passat d'estar amb un peu a fora del Palau a quedar-s'hi amb els dos peud

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada