dilluns, 13 de maig del 2013

Cup, Lliga i Champions

Maig, mes tradicional de recollida de fruïts de la temporada. En aquest cap de setmana de Sant Anastasi, s'han donat Copes a mansalva.
Paradoxalment, l'Espanyol li va donar la tant esperada Lliga, indirectament, al Barça. Gràcies a l'empat a 1 contra el Madrid a Cornellà - El Prat. Gràcies al gol de Cristian Stuani, uruguaià perico que passarà a la història blaugrana. Gràcies a una primera part catedralícia de l'Espanyol. Gràcies a això, el Barcelona guanya la 22ena Lliga més complicada de la història. Per les baixes, les malalties de Tito Vilanova i Éric Abidal, el calendari a rebentar de dates de seleccions... Ja vindran els temps de les crítiques, de les baixes i de les altes. Ara toca celebrar la Lliga, el títol de la regularitat amb tota la pompa possible. La dificultat ha estat màxima. El Barça guanya la Lliga a 12 punts del Madrid. No es va guanyar la Lliga a la gespa, s'ha guanyat en passiva. Per la tele i veient com el rival ciutadà amargava la nit a l'etern rival. Canaletes va tornar a ser l'epicentre de les celebracions culers. L'endemà, l'Atlètic de Madrid va ser el primer equip en fer el passadís d'honor al nou campió, en el partit del Calderón. Els blaugranes van estrenar la condició de campió de Lliga guanyant 1-2 i amb Leo Messi lesionant-se.
En el panorama internacional, nou èxit del futbol català a Wembley. No. No ens hem tornat bojos. O almenys no més del què estem habitualment. A Wembley, a la final de la FA Cup anglesa, el Wigan del tècnic català Robert Martínez amb altres catalans, al terreny de joc com l'exblaugrana Jordi Gómez o el fill del mític perico Joan Golobart, Román, va guanyar al totpoderós i podrit de calers Manchester City. A vegades el futbol és romàntic. A França, el PSG va guanyar la primera lliga, d'ençà de l'arribada dels petrodòlars de Qatar.
No ens movem de Londres. El Barça de bàsquet no va poder suma la tercera Eurolliga de la seva història perquè va caure amb el Madrid a les semifinals. Els blaugranes no van saber rematar als blancs, en els últims minuts, a un Madrid mort. Un parcial incompresible de 27-7 sentenciar al conjunt català. Als vestuaris va haver autocrítica dels jugadors de Xavi Pascual, que no es feien creus del que van fer. Sobretot Erazem Lorbek que ja a la desesperada per remuntar el partit va llençar un triple sense solta ni volta. Molt encumiable el paper de Nathan Jawai. Amb el peu coix, gairebé trencat va jugar 3 minuts per esponar al seu equip i per donar refresc a Ante Tomic, el millor del Barça. A la final de diumenge, enorme Olympiakos, que no va perdre la cara al partit, tot i el 10-27 del primer quart. Enorme Vassilis Spanoulis, un dels 3 millors jugadors d'Europa amb el blaugrana Joan Carlez Navarro i el jugador del Panathinaikos Dimitris Diamantidis, MVP de la final amb una segona part de llibre. Olympiakos de nou campió d'Europa. I no va caldre miracle Giorgos Printezis, com l'any passat. El Madrid i Florentino es pinten la novena a l'oli. Londres, definitivament no serà recordat amb alegria. A la final de l'Eurolliga junior, la Penya va guanyar al conjunt blaugrana. I a la tarda, els de Xavi Pascual va perdre el prescindible partit el 3er i 4art lloc amb el CSKA de Moscou. Més bàsquet. Divendres, Jaume Ponsarnau, va anunciar que deixarà la banqueta del Manresa després de 7 anys. Un Manresa que en jornada ACB va perdre amb el Cajasol de Sevilla.
Al Gran Premi d'Espanya de F1 al Circuït de Catalunya, la primera prova a Europa, gran, gran victòria del Ferrari de Fernando Alonso. L'asturià va fer una cursa molt intel.ligent, al mateix temps que el seu equip va fer una estratègia molt intel.ligent amb l'administració dels pneumàtics i l'aturada als boxes. Alonso va fer vibrar una grada de Montmeló a petar (gairebé 100.000 espectadors). Van acompanyar l'asturià al podi, el finlandès de Lotus Kimi Raikonnen i el company d'Alonso a Ferrari, el brasiler Felipe Massa. Il cabalino torna a ser rampante. Per cert, una de les imatges del GP són els múltiples pneumàtics absolutament desgastats sobre la llanta per la degradació d'aquests, a causa d'errors de fabricació del subministrador Pirelli.
El Barça d'hoquei patins es va classificar per la F4 de la Lliga Europea en derrotar al Palau al Liceu de la Corunya. De fet el Barça serà l'únic equip català a la F4 de primers de juny, ja que el Noia, el Reus i l'Igualada van quedar eliminats pel Valdagno italià, el Porto i el Benfica portuguès respectivament. I si la setmana passada us parlàvem del triomf del Girona amb el Voltregà a la final de la Lliga Europea femenina, avui us parlem d'una nova final catalana en l'hoquei europeu. A la F4 de la Copa CERS, el Vendrell, l'amfitrió que va vèncer a les semifinals al Bassano italià va derrotar a la final, amb un Gol d'Or a la pròrroga, al Vic, que va vèncer al Vilanova a les semis. Gran temporada la dels del Baix Penedès que a part de la CERS han guanyat també la Copa del Rei d'Oviedo.
En Futbol Sala, a Irún, el Barça Alusport va superar a la final de la Copa del Rei al Pozo Múrcia (6-3), gràcies a una bona arrencada (5-0) al partit.
Un cop més, maig és el mes de la recol.lecta de títols. Aquesta setmana, Cup, Lliga i Champions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada