dissabte, 1 de juny del 2013

Juny, esport en un puny

Futbol, bàsquet, hoquei, handbol, waterpolo, rugby, motos... arrenca el mes de juny amb molta força, i amb un festival esportiu. Hem vist de tot.
Hem vist el drama de l'última jornada de Lliga a Primera amb el descens de Deportivo, Saragossa i Mallorca a segona, la Reial Societat que jugarà a la Champions deixant fora el València, la salvació del Celta que guanya l'Espanyol, el Barça de rècord, el dels 100 punts a la lliga i els 115 gols en 30 jornades, gràcies a la golejada dels culers amb el Màlaga al Camp Nou, l'adeu emotiu d'Éric Abidal micròfon en mà i llagrimes a dojo, o la derrota del Girona a Almeria, que el fa dir adeu a l'accés directe a Primera, i s'ho jugarà al Play Off.
Hem viscut l'epíleg més lamentable de la història. Un fet gairebé delictiu. L'última imatge de l'entrenador del Madrid abans de marxar, l'última imatge de Jose Mourinho a la casa blanca és la del portuguès fotografiant-se amb els Ultrasur els seguidors radicals merengues. Aquests són els veritables valors del Madrid.
Hem viscut com en futbol internacional, el Bayern de Munich completava el triplet amb Lliga, Champions i, dissabte, guanyant la Copa alemanya a l'Stuttgart
Hem viscut la segona jornada dels Play Off de l'ACB amb els triomfs del Madrid amb el CAI Saragossa i del Barça amb el Gran Canària. Aquesta última, com la de divendres molt patida, i amb polèmica. Victor Sada, el base de Badalona del Barça, anota un bàsquet amb el rellotge de possessió a 0. Encara espero la repetició de la jugada de TVE, que amb una realització lamentable, no va oferir la repetició de la jugada en directe.
Hem viscut la Final Four de la Champions d'handbol a Colònia, Alemanya, i la derrota del Barça amb l'Hamburg a la pròrroga. Després de remuntar 4 gols (24-20) els de Xavi Pascual "Pasqui" van forçar el temps extra. Posteriorment els alemanys es van situar 2 gols amunt que van remuntar els catalans, que van tenir l'últim tir, que va aturar el porter Bitter. Un últim gol de l'Hamburg dóna la Champions als germànics.
Hem viscut la Final Four de la Lliga Europea d'hoquei patins a Porto, amb la derrota a les semis del Barça amb el Benfica als penals. Un Benfica que va derrotar al Porto a la final amb un gol d'Or.
Hem vist el GP d'Itàlia de motociclisme i els triomfs a Moto GP de Jorge Lorenzo amb Dani Pedrosa segon i caigudes de Valentino Rossi i Marc Márquez que ha tingut un cap de setmana horrible, amb caiguda terrorífica al divendres a 300 km/hora, on només es va fisurar l'espatlla i la d'ahir. A Moto 2, triomf del britànic Scott Reading amb Pol Espargaró quart. I a Moto 3 triomf del mallorquí Luís Salom amb els catalans Àlex Rins i Maverick Viñales segon i tercer.
Hem vist la derrota de la Santboiana contra el Cetransa El Salvador de Valladolid a la final de la lliga de rugbi. Després de guanyar durant 70 minuts els catalans van veure com, amb un cop de càstig i un assaig amb posterior transformació, els castellans s'emportaven la Lliga.
Hem vist com l'Atlètic Barceloneta no podia sorprendre a l'Estrella Roja de Belgrad, el campió, i queia a les semis de la Final Four de la Lliga de Campions de Waterpolo a Belgrad.
En definitiva, hem viscut un Supercap de setmana esportiu de traca i mocador
Juny, l'estiu i l'esport en un puny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada