dilluns, 22 de desembre del 2014

Una Prèvia Grossa

L'entrada al Nadal, el Sorteig de la Grossa que se celebrarà aquest matí, la va marcar l'últim cap de setmana del 2014 en matèria futbolística.
L'any "colllonut" per ell, que va dir Luís Enrique es va acabar amb victòria davant el Còrdova 5-0 en un bunyol de partit, sobretot a la primera part, dissabte a les 16:00 de la tarda, l'hora fatídica. Vam veure per cert el primer gol de Luís Suarez a la Lliga i al Camp Nou. Hores més tard, al camp del Rayo Vallecano, l'Espanyol tancava un any força correcte amb victòria. Just abans, al Marroc, el Madrid tancava un inoblidable 2014 per ells derrotant al San Lorenzo de Almagro a la final del Mundial de Clubs. 4rt trofeu Intercontinental blanc i primer Mundial de Clubs. En l'entrega de trofeus es va veure un nou capítol de la guerra Cristiano Ronaldo - Pilota d'Or per tal que el portuguès la guanyi. CR7 es va negar a saludar a Michel Platini, President de la UEFA que havia dit que la Pilota d'Or l'hauria de guanyar el porter de la selecció alemanya Manuel Neuer.
A Segona Divisió, victòria del Llagostera a Albacete, el Girona empata a camp de l'Alabès i derrota del Sabadell a Tenerife.Menció a part per un Barça B que toca fons després de rebre un 7-0 del Valladolid. En aquesta divisió de plata, es va veure un sorprenent Numància 6 - Lugo 6, després que a la mitja part s'arribés 1-1.
A l'ACB, el 2014 es tancarà la setmana que ve amb el Clàssic Madrid - Barça. Abans, els blaugranes van derrotar l'Estudiantes a domicili. Amb la renovació del tècnic Xavi Pascual fins 2017 encara fresca, va guanyar divendres a la pista del Panathinaikos, l'última jornada de la fase de grups de l'Eurolliga. Un partit que va quedar suspès a la mitja part, amb 23-40 pels culers, per una amenaça de bomba dins el pavelló grec. Una falsa alarma de mal gust que no va alterar el joc del Barça que va dominar també a la represa.  Tot i això acaba primer i queda enquadrat al TOP16 al grup del R. Madrid. La Penya continuava donant un pas endavant cap a la Copa del Rei davant un rival directe com el Bilbo, que el guanya en la victòria 250 del tècnic verdinegre Salva Maldonado a l'ACB i ja és quarta; el Manresa va perdre a Fuenlabrada i l'Andorra, amb el fitxatge de l'armari Nathan Jawai, ex jugador del Barça, com a gran notícia, va guanyar a Sevilla. I parlant de reforços. El Barça de bàsquet es reforça amb Edwin Jackson, francès del Villerbaune que suplirà les moltes baixes que pateix.
En handbol, el 2014 es tanca amb un nou títol pel Barça: el de la Copa ASOBAL a Lleó, en derrotar al Fraikin Granollers. A l'Europeu femení d'handbol de Croàcia - Hongria, la selecció espanyola va perdre la final amb Noruega i obté la plata.
I d'aquesta manera, l'esport encara les  vacances de Nadal, on com sempre trobarem cites com el Boxing Day a la Premier League, la jornada especial de l'NBA, o la Copa Nadal de Natació al Port de Barcelona. Perquè entre turró i turró no està malament fer una mica d'esport.
Avui però toca tocar dècims per les gepes per veure si tenim la sort que ens toqui la Grossa de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada