dimarts, 30 de desembre del 2014

Som de Copa. Resum Círcol del 2014

El 4 de maig va tornar a ser una data històrica pel Círcol Catòlic. El 2013 pujava a Primera Catalana, i aquest 2014, el 4 de maig a la pista del Sant Josep i després de jugar un triangular amb Castellbisbal i el conjunt groc-i-lila, el Sènior A assoleix l'ascens a la màxima categoria del bàsquet català: la Copa Catalunya Abans a Primera Catalana encadena ratxes victorioses i amb un joc alegre fa aixecar a molts de la cadira de La Plana. Per la retina quedarà l'espectacular derbi amb el Badalonès. Al setembre segueixen les alegries per l'equip de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín. Ho faran amb un equip amb 4 cares noves i la retirada d'un il·lustre com el Jaume Lleal. Per primer cop a la història de l'entitat, el Círcol guanya la Copa Badalona, el torneig previ a l'inici de la competició. A Copa Catalunya, debuta, 10 anys després de la seva última presència a la pista de l'Esparreguera amb victòria. Segueix, la setmana següent amb un debut espectacular contra l'Horta a La Plana, i així seguint amb els derbis amb Minguella i Sant Josep (a inicis de 2015 es jugarà el derbi amb el Sant Andreu de Natzaret) un gran final d'any on encadena 4 victòries seguides en un gran novembre i acaba a la part alta de la classificació.
Més enllà de l'ascens de Copa del Sènior A, 2014 serà també recordat per l'espectacle, l'aprenentatge i els bons partits de tots els equips de l'entitat que van evolucionar exponencialment; l'any del Júnior a Preferent, que acaba amb doble victòria contra Maristes; la doble F4 Interterritorials pel Cadet A masculí a Cassà de la Selva i pel Cadet Femení a Cardedeu; la salvació del Sènior B després d'un Play Off; l'assoliment via fases de la Preferent pel Cadet Femení d'Artur Grau, (on a més guanya la Copa Bressol i amb un gran inici arriba, just abans de Nadal, al partit d'ascens al grup 1 de Preferent on perd amb el Lleida a Sant Joan de Vilatorrada) i a Interterritorial per les Júnior; la creació de nous equips com el Mini B o el Sots25 1; les visites internacional al març de la Universitat Caltech de Califòrnia de la NCAA americana, per jugar un amistós amb el Sènior A i de l'Acadèmia holandesa de la Caland Basketball per jugar diversos amistosos amb equips del Círcol; el ressorgiment de l'Escola de bàsquet amb 2 equps; el viatge a Euskadi, per segon any consecutiu per disputar l'EASO Kopa, l'èxit del Campus de Setmana Santa, o el retorn del Sènior femení, dos anys després de la seva desaparició.
Punt i a part per aquest nou Sènior femení entrenat pels germans Sergi i Xavi Garcia. Amb un equip molt jove afronta la temporada 14/15 a la Tercera Catalana, on s'estrena amb victòria. Pateix una ratxa negativa de derrotes, i gràcies a una bona evolució en joc i entrenaments trenca aquesta ratxa derrotant a un fins aleshores invicte Argentona. Acaba l'any a mitja taula de la Lliga, encadenant 4 victòries consecutives.
2014 és l'any, on gràcies al conveni amb l'Escola Pere Vergés, els 19 equips del Círcol poden entrenar en un nou espai i amb unes condicions excel·lents pel seu desenvolupament. També és l'any on Toni Forteza, jugador del Sènior A agafa la presidència de l'entitat, substituïnt a Xavier Grau.
Un any excel·lent i històric a tots nivells per l'històric Círcol Catòlic de Badalona que esperem que es pugui repetir aquest 2015 que estem a punt d'encetar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada