dijous, 18 de desembre del 2014

Pagant Sant Pere canta

Els diners preocupen a tothom. Els qui en tenen, i sobretot el qui no ens tenen. I és precisament la pasta que ha fet que l'home de l'etern somriure hagi perdut per sempre el sobrenom en que va ser conegut.
I és que Marc Màrquez, el bicampió del món de Moto GP i escollit ahir millor esportista català, juntament amb Laia Sanz, la també pilot de motos, s'ha vist involucrat en una polèmica tant absurda com il·lògica, que ha fet despertar de nou les ires cavernàries dels fanàtics de l'espanyolisme. Una polèmica que va fer que dissabte Marc Màrquez plorés a llàgrima viva. UImatge insòlita i que serà també recopilada als famosos resums de l'any que ara s'acosten.
El Diari d'Andorra va treure una notícia que el pilot de Cervera s'havia construït una casa a Andorra i que tenia la intenció de fixar la seva residència i tributar al País dels Pirineus per haver de pagar menys impostos.
Per mi un fet lògic. Si en una botiga uns tomàquets em costen 5 M € i en una altra em costen 400.000 €, compraré els tomàquets amb ELS MEUS DINERS a la botiga que em surti més a compte, que és la més barata.
Doncs això és el que pretenia fer Marc Màrquez fins que la caverna espanyolista s'hi ha fotut pel mig, qüestionant la seva espanyolitat. Ara Marc ja no és pilot "español" és el "piloto catalán". I ja la tenim liada. Pressions de tot arreu. Fins i tot de Catalunya on diuen que no pot ser que un català tributi a un altre lloc. No sé si molts d'ells quan diuen això paguen els seus impostos a l'Oficina de Tributs de la Generalitat, com proposava el president Artur Mas no fa massa, i no a la Hisenda espanyola.
Màrquez, que l'única bandera que entén per contracte és la de Repsol, l'equip que el paga i que ja fa prou perquè el món se n'assabenti, ha fet el que jo, que no tinc ni un duro, faria. Si puc pagar menys impostos, de manera legal, això si, ho faig.
Altra cosa és que fagi com Millet i companyia i no declari els diners a enlloc. Màrquez no ha comès cap delicte AMB ELS SEUS DINERS. Per tant, no entenc aquesta polèmica, ah no sé, que com m'imagino, sigui una qüestió d'identitat del toro d'Osborne.
Fot fàstic que tot vagi a parar al mateix de sempre: al fet espanyol.
Que en Marc foti el que vulgui amb la seva pasta, que la gasti com vulgui i tributi on vulgui, però que pagui els impostos com tothom i a tot arreu. Que pagant Sant Pere canta.
Però que torni a somriure. Per mi sigui a Andorra o a Saint Kitts & Nevitts per mi Marc Màrquez serà sempre el noi de Cervera.

PostData: L'Espanyol va derrotar ahir l'Alabès al partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei i jugarà els vuitens amb el València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada