divendres, 5 de desembre del 2014

La immedietesa del moment

"Vermaelen és un jugador de rendiment immediat"
Andoni Zubizarreta, agost 2014

A TV3, torna "A Cor Obert". Els protagonistes però d'aquesta mítica sèrie ambientada al Saint Eligius de Boston ja no son els mateixos. Aquesta és la sinopsi.
Un Secretari Tècnic de l'equip de futbol anomenat FC Barcelona, el prestigiós Andoni Zubizarreta fitxa a un mite com el central Thomas Vermaelen, provinent de la mítica fàbrica Arsenal, on el Barça té un conveni de col·laboració de traspàs de toies. El mite belga és famós no pel futbol sinó per estar-se en dos anys, 400 dies lesionat. Tot i així es fitxa, lesionat. Per encigalar el personal, Zubi, deixa anar aquesta frase que encapçala l'artícle. Diu que en un mes ja jugarà amb la resta dels seus companys. Fins al moment fa treball al marge, igual que Luís Suarez, que espera amb impaciència la fí de la seva sanció.
A mitjans setembre, Vermaelen juga un amistós contra la selecció Sub19 d'Indonèsia, amb el Barça B per agafar forma. Ho fa bé i fins i tot marca. Sembla que la lesió que arrossega als isquios comença a ser obllidada.
Però, misteriosament, després es continua entrenant al marge, recuperant-se d'una lesió que no s'acaba de curar mai i de la qual recau. El soci està impacient i Zubizarreta i els tècnics acorden una espècie d'ultimàtum al belga: el partit del 3 de desembre amb l'Osca. Vermaelen jugaria i si rendia bé, no es vendria al mercat d'hivern.
Però l'utimàtum no es va fer efecte demà. Bàsicament, perquè Vermaelen va ser operat per subsanar aquesta lesió crònica que pateix. I ara entra el doctor a la sèrie. És finlandès, amb nom de protagonista de manga japonès: Sakari Orava.
El Barça es posa en mans del matasans finlandès per curar al belga dels problemes d'isquios. Orava és el millor especialista en la matèria. Va operar Pep Guardiola, quan el de Santpedor es va lesionar al mateix lloc que Vermaelen el 1998, i va estar 9 mesos fora del camp perquè ningú sabia que tenia i perquè li feia tant de mal la cama esquerre.
Orava, amic del mític doctor Ramon Cugat, diu que amb l'operació a Vermaelen, el central pot estar als camps de nou en 2-3 mesos, el club diu 4-5. Veurem si la FIFA el deixa fitxar algun jugador, que hauria de ser algú sense equip.
I mentrestant, Andoni Zubizarreta, torna a quedar en evidència per les seves frases i pels seus fitxatges. Douglas i Vermaelen són dos grans fiascos, uns més, d'un Secretari Tècnic que segueix l'estela del Zubizarreta porter: si no hi arrribo no m'hi llenço. I el Barça ha tornat a tirar els calers, esperant i esperant veure més el futbol de Vermaelen, que l'historial mèdic i les radiografies del belga. De Douglas, ni el propi brasiler sap què hi pinta (podríem fer com al seu dia amb el brasiler Cleo, que el casi Joan Gaspart i després enxagar-lo a passeig)
La frase de Zubizarreta, l'ha tornat a deixar en evidència, a no sé que immediat vulgi dir d'aquí 7 mesos. El soci ja en té el pap ple de Zubizarreta i els seus errors tant de gestió com de comunicació i li ha fet saber en forma de xiulada.
Esperem que Vermaelen es recuperi, per jugar amb el Barça o amb qui sigui. És una persona i no penso desitjar-li cap mal. Com a futbolista li desitjo que pugui triomfar, si pot quan pugui a Can Barça o a on el vulguin.
El problema no és ni Douglas ni Vermaelen. El problema és Zubizarreta, de qui encara esperem "un rendiment immediat".
Avuii, mentrestant, diumenge que ve a les 17:00, Barça-Espanyol, el derbi català de la Lliga... I si, sense Vermaelen

PostData: La Unió Cíclista Internacional li retira la llicència ProTour al conjunt Astana després dels 5 positius per dopatge. Així doncs, Vincenzo Niballi, actual campió del Tour, quedarà lliure l'1 de gener per fitxar per qualsevol altre equip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada