dilluns, 8 de desembre del 2014

Derbis constitucionals

En ple Pont de la Constitució i la Immaculada (que celebrem avui), hem viscut un altre cap de setmana esportiu, amb el derbi Barça-Espanyol de Primera Divisió com a plat fort. Un partit que va disputar Leo Messi sense la targeta groga que va veure a Mestalla després de rebre l'impacte d'una moneda en celebrar el gol de Sergio Busquets davant el València "i perdre temps". Afortundament, i després de recurs, el Comitè de d'Apel·lació li va treure aquesta targeta. Va ser el primer derbi com entrenadors de Luís Enrique i de Sergio Gonzàlez. Com a jugadors en van jugar uns quants. El Barça va guanyar gràcies a tres genialitats de Messi (Hat Trick per compensar el de Cristiano el dia anterior), un gol de Piqué de córner (si després de 128 intents gol de córner) i un de Pedro que va desterotar a un gran Espanyol, a la primera part, que es va avançar amb un gol de Sergio Garcia. Al final 5-1 En el terreny institucional, una representació del club, encapçalada per Albert Solé, director de Relacions Institucionals del Barça va declarar davant el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport, el TAS, a Lausana arran de la sentència del cas del fitxatge de menors per tal que se li pugui reduir la sanció de dos finestres sense fitxar imposada per la FIFA.
Mentrestant el Madrid va guanyar al Celta amb Hat Trick de Cristiano al Bernabeu on es van sentir insults de la grada a Messi i a Catalunya que seran investigats per la Lliga després de les mesures preses arran de la mort del seguidor ultra del Deportivo la setmana passada a la prèvia de l'Atlètic de Madrid - Dépor. Un Atlètic que va derrotar a l'Elx a la ciutat alacantina.
A Segona, el Girona va perdre a Montilivi amb el Barça B, en l'altre derbi català de la jornada, el Llagostera va perdre al camp del Numància i el Sabadell va perdre a Alcorcón en el debut a la Lliga del tècnic Àlex Garcia, després que el partit amb Les Palmes quedés suspès per la pluja. Un partit que es jugarà aquest dimecres
A l'ACB, nou pas de la Penya cap a la Copa del Rei amb el triomf contra el Gran Canària, en l'enèsim retorn d'Aito Garcia Reneses a Badalona. La Penya va remuntar 15 punts als canaris. El Barça va caure, en un molt mal partit a la pista del Sevillla, entrenat per Audie Norris, el mite blaugrana dels 80, que es va enfrontar al seu ex equip per primer cop. El Manresa va perdre a Tenerife. I el Madrid va perdre el primer partit de Lliga de la temporada. Va ser al derbi madrileny amb Estudiantes. Abans, divendres, el Barcelona es van passejar a casa del Turow polonès on va guanyar de 39 punts i continua invicte a l'Eurolliga (9/9). I un altre derbi en bàsquet. L'Spar Citylift Girona va derrotar al Cadi La Seu en el derbi català a la Lliga Femenina, clau per les aspiracions d'ambdós equips per entrar a la Copa de la Reina. Així doncs les gironines es classifiquen matemàticament per la Copa.
En handbol, el Barça també va visitar Polònia. En aquest cas per enfrontar-se al Wisla Plock. Els de Xavi Pascual van tornar a casa amb la primera derrota de la temporada al sac.
I de Polònia al Qatar, per parlar del gran èxit de Mireia Belmonte. La nedadora badalonina va ser la reina dels Mundials de Piscina curta on va guanyar 4 medalles d'or i 2 rècords mundials.
Dilluns festiu, en un cap de setmana llarg, on l'activitat esportiva no tant sols no ha fet festa sinó que ha continuat entretenint-nos amb grans partits i derbis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada