dimarts, 9 de desembre del 2014

Ratllats

Doncs a mi tampoc m'agrada. Ni aquesta, ni la que portem ara ni les anteriors. Doncs ja que tothom opina de la nova samarreta del Barça per l'any que ve, jo no vull ser menys. Estèticament aquesta samarreta ade ratlles horitzontals és lletgíssima. És estranya i revolucion`ria certament. No sé si com diuen alguns es passa els estatuts fundacionals del club, on Joan Gamper va deixar clar que MAI, la samarreta del club seria amb ratlles perpendiculars, però no m'agrada.
Poden posar més o menys ratllles. Hi poden posar alguns motius blancs com l'època de Kappa que va fer salta els marcapassos a molts socis a meitats dels 90, poden fer com la samarreta del Centenari (o la del 2009) i posar una franja grana i una blava: Però no fotem experiments estranys. Per això ja tenim la segona samarreta, que l'hem vista de tots colors i per a tots els gustos. Han putinejat tant la samarreta que ja és igual com col·loquin les franges. Això si. Una seona samarreta ha de servir de contrast a la Primera perquè no coincideixin amb la del rival. Si la primera és fosca, la segona ha de ser clara i viceversa. Ratlles verticals pel futbol i ratlles horitzontals pel rugbi. Que per alguna cosa es van separar aquests dos esports germans quan a un dels futbolistes del 1845 (data que es va fer el primer reglament del Rugbi) es va rebel·lar i va agafar la pilota amb les mans
Però ja ens hi podem posar fulles. Mana Nike i Nike imposa el disseny per vendre quantes més samarretes millor. Millor per ells clar. Espero que almenys en els pròxims dissenys no treguin ni el blau ni el grana. Perquè llavors això si que seria un atemptat en tota regla.
I no no m'agrada aquesta samarreta, ni la que duem ara, ni l'anterior i tampoc m'agradarà la del futur. perquè porta una cosa que no m'agrada. El logo de Qatar, la dictadura que mata, tortura i assassina a base de petrodòlars.
Quan treiem aquest símbol que deixa el d'UNICEF en ridícul, podrem parlar d'estètica de ratlles verticals, horitzontals o el que faci falta.
No es tracta de romanticisme d'uns colors. Després de vendre's l'ànima, amb el cos podem fer el que vulguem. Ja és només un embolcall i no importa si és amb ratlles verticals o horitzontals. El debat que s'ha de fer el soci ara no és si la samarreta agrada (que no agrada). El què ha de discutir si és que el Barça ha de mantenir aquesta taca lletja a la samarreta que es diu Qatar. I en això jo ho tinc molt clar. Qatar NO.

PostData: Víctor Valdés va ser escollit per la Lliga com a millor porter de la història de la competició. Un Valdés que segueix recuperant-se al Manchester United de la seva lesió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada