dimarts, 23 de desembre del 2014

Merci Abi

Carta oberta a Eric Abidal:

Admirat Eric

Merci. Pel teu futbol. Però per la teva bonhomia. Per la teva lluita. Per ser un exemple dels qui han lluitat i lluiten contra el mal lleig que vas superar.
Divendres passat, en una roda de premsa al camp de l'Olimpiakos vas anunciar que deixaves el futbol. Una putada per l'esport. Però afortunadament només per l'esport. Perquè deixer elm futbol o per una qüestió d'edat, o perquè et vols dedicar més a la teva família. Però que ens quedi clar. En cap cas per la teva malaltia que et va afectar a la teva etapa al Barça i que et va deixar sense futbol gairebé un any entre les dues etapes en que et vas tractar.
Del teu futbol se't recordarà per ser un lateral polivalent que podries actuar de central, però que et senties més còmode a la banda.
Vas marcar pocs gols. Només dos. El primer a la Copa del Rei 2011-2012 davant l'Athlètic de Bilbao que va donar accés als quarts de final d'aquella edició i que va obrir les portes al Twitter a Joan Maria Pou, des d'aquell dia @Fotlipou.
L'altre gol, va ser al Santiago Bernabeu en una Supercopa.
Però més que els gols (amb dos, seria difícil no recordar quan i a on) se't recordarà per la teva lluita insaciable per la vida i per no rendir-te, quan el més simple haria sigut, deixar el futbol i tractar-te d'aquest cony de fetge que et va dir un dia que es tornava lleig.
Però vas triar el camí difícil. Lluitar i voler seguir jugant a futbol. I vas guanyar. I vam guanyar. Gran victòria. El premi, aixecar la Champions 2011 a Wembley. T'ho mereixies. Com s'ho va merèixer el Tito, que malauradament va perdre el mateix partit que tu jugaves.
En les teves oracions, al costat de Déu, com a persona creient que ets, hi va haver un lloc pel Tito.
No sé que faràs en el futur. El Barça t'ha obert la porta perquè entrenis al futbol base. Però tu tampoc sapas què faràs. Només vols descansar i estar amb la teva família. T'ho mereixes.
Merci Eric per tant de futbol i per tanta vida. Gràcies per ser com ets. Bon Nadal i descansa fins quan vulguis. T'esperem.

Firmat:

Un Abidalenc

PostData: Remodelació important a la Junta Directiva del Barça. Marxa Antoni Rossich, director general i assumeix el càrrec, el fins ara gerent Ignasi Mestre. Albert Soler, director de Relacions Institucionals i Comunicació, agafa també la cartera de Director d'Esports professionals i Gavinet de Presidència. Mestre i Soler conformaran una bicefàlia a l'entorn de Josep Maria Bartomeu, convertnt-se en els homes forts del President blaugrana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada