divendres, 12 de desembre del 2014

El Moviment (sísmic) olímpic

El COI trontolla. I ho fa cap a la modernitat. El moviment olímpic, enquilosat encara en els principis dissenyats pel Baró Pierre de Couberin al segle XIX té la intenció de modernitzar-se.
Thomas Bach, President del COI, té la intenció de remodelar els fonaments de l'olimpisme d'arrel per adaptar-se a la societat del s.XXI.
Dimarts en la 127ena reunió de control del COI, a Mònaco, Bach va presentar l'anomenada Agenda 2020 que marca el full de ruta a seguir pel futur.
La mesura que crida més l'atenció i que per mi ha de ser la més lògica i coherent és el canvi en el procés d'elecció de les candidatures. Es vol evitar suborns i fraus com va passar en l'elecció dels Mundials de futbol de 2018 i 2022 que van aixecar tanta polseguera. La mesura implica que les ciutats candidates no facin un dispendi de calers en infraestructures que puguin hipotecar encara més les finances de les ciutats candidates. Serà el propi COI que convidarà a les ciutats a que siguin candidates olímpiques. De fet, segons el diari francès Le Monde, ja ho hauria fet amb París perquè albergui els JJOO de 2024, coïncidint amb el Centenari dels primers JJOO a la capital francesa.
S'introdueix la possibilitat que determinats esports, a part del futbol o la vela se celebrin fora de la ciutat que albergui els JJOO (com de fet va passar amb Barcelona 92 i les seves subseus com el bàsquet a Badalona).
Es vol marcar un topall de 10.500 esportistes per la cita olímpica, trencar la barrera dels 28 esports que es disputin 310 proves als JJOO d'estiu i 100 als d'hivern i es busca la paritat entre esportistes masculins i femenins.
40 mesures per modernitzar un moviment olímpic que encara viu de coubertin i de la revolució mediàtica de Samaranch.
Els més puritans posen el crit al cel. I els corruptes ho tenen més díficil, espero, per fotre martingales. El COI es modernitza. Entra al s.XXI. Les 5 anelles més famoses s'han fet grans i volen entrar al món del Twitter i l'Instagram i deixar enrere els carros de cavalls, els velocípedes o els cotxes amb manivela. Ja seria hora. Enhorabona a Thomas Bach. Mesura moderna, per l'esdeveniment esportiu més il·lustre i un dels més antics. És el més seguit i com a tal també s'ha de modernitzar, més enllà de les càmeres. Sisme cap a millor al Moviment Olímpic

PostData 1: "Si no haguéssin trobat a un tonto com jo, l'Espanyol hagués desaperegut". Declaracions de José Manuel Lara Bosch, exmàxim accionista del club, al Diari AS criticant a Dani Sanchez Llibre, actual màxim accionista que va rellevar Lara Bosch, l'expresident Ramon Condal, i l'actual dirigent Joan Collet. Pim, pam, pum. Almenys s'ha quedat a gust. Esperem resposta de Collet i companyia

PostData 2: Amb les baixes de Joan Carles Navarro i Brad Oleson el Barça de 
bàsquet va perdre el primer partit a la fase de grups a l'Eurolliga. Va ser amb el Fenerbahce al novè partit i per un sol a la pròrroga. La setmana que ve els catalans es jugaran el liderat del grup a la pista del Panathinaikos, en la darrere jornada

PostData 3: Ahir es va conffirmar el que sospitàvem des que Fernando Alonso va dir que marxava de Ferrari. Ahir a la seu de McLaren, a Waking, es va presentar el pilot asturià com a nou pilot de l'escuderia de F1. L'acompanyarà Jenson Button.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada