dijous, 13 de juny del 2013

Correm a casa

El Mundial de motociclisme parla català. L'organitzador del Mundial, Dorna, és una empresa catalana, de Manresa, presidida per Carmelo Ezpeleta i amb Manel Arroyo, com a responsable de comunicació i media, que té entre altres els preuats drets televisius. Molts mecànics, caps d'escuderia, analistes de dades, periodistes o metges són catalans. I molts pilots, a totes les categories són catalans.
Aquest cap de setmana, tots correm a casa, al Circuït de Catalunya, a Montmeló. Tots. Pilots, mecànics, organitzadors i el fidel públic català. Arriba el GP de Catalunya de motos, una cita molt especial no només pels de casa sino també per molts pilots de fora que s'han format com a tal en certàmens com el Campionat d'Espanya de Velocitat, el CEV, on el Circuït és escenari.
Catalunya és un dels GP més valorats pels pilots per l'èxit de públic i d'organització. Catalunya fa olor de benzina, i com a país ens hem de sentir orgullosos, que un esdeveniment de gran magnítud, que genera molts calers, com un GP del Mundial de Motos, porti el nom del país: Catalunya. Perquè a diferència de la F1, diumenge es córre el GP de Catalunya, al Circuït de Catalunya, com és lògic.
I si el Mundial parla català és perquè els grans protagonistes porten quatre barres als tubs d'escapament. Són els animadors del circ: el lideren, lluiten entre ells, guanyen i dónen espectacle. I aquest cap de setmana córren a casa
A Moto 3, el duel, amb permís del mallorquí Luís Salom, Maverick Viñales - Àlex Rins està servit. I a més un descarat rookie de cognom Márquez, de nom Àlex i germà del Tro de Cervera, buscarà la campanada.
A Moto2, Pol Espargaró es vol treure l'espineta d'un fluix inici de Campionat, amb una victòria a casa i davant els seus aficionats de Granollers i fans, els Espargarins. Esteve "Tito" Rabat, en la seva millor temporada, Toni Elías o Jordi Torres voldran lluïr-se a casa.
I el plat fort com sempre serà a MotoGP, amb la lluita de tres catalans pel pòdium. Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo i Marc Márquez, en el seu debut a la categoria gran (alucinant el què fa el noi) faran saltar espurnes a l'Estadi, just després de la baixada de la Moreneta, per guanyar. El mateix espectacle que donaran Valentino Rossi, el més gran de tots, també del show, i Aleix Espargaró, el líder de la sotscategoria de les CRT.
Diumenge, des de les 10:00 a Rac1, Superdiumenge de motos al Circuït de Catalunya. Correm a casa. Catalunya fa pudor de benzina i les bugies espeteguen al so dels Segadors.

PostData 1: Ahir va ser un dia intens en quant a rodes de premsa. Joan Verdú, el migcentre de l'Espanyol va anunciar que marxava del club, entre llàgrimes. A Sabadell, Joan Soteras, el president del conjunt arlequinat de Segona va dimitir per discrepancies amb els màxims accionistes del club, una societat japonesa. Soteras no vol estar amb "males persones" diu. I a la tarda Sandro Rosell va fer balanç de temporada al Barcelona. El president va anunciar, entre altres coses, un superàvit de 30 M €, que si vol Tito Vilanova està renovat com a tècnic, o que el porter Víctor Valdés seguirà aquest any al Barça.

PostData 2: Barça i Madrid jugaran aquesta nit al Palau Blaugrana el tercer round de la final ACB de bàsquet. A les 22:00, a Rac1.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada