dimecres, 5 de juny del 2013

De futbol a fußball

De Barcelona a Múnich. Del triplet del Barça de Pep al triplet de Jupp. L'hegemonia al món futbol ha canviat de mans. L'eix de rotació de l'esfèric s'ha alterat: d'Espanya a Alemanya, de Catalunya a Baviera. El domini de la dama de ferro teutona, Angela Merkel, també s'ha traslladat a l'esport rei
Des de feia cinc anys, el món es meravellava del joc del Barça de Pep Guardiola: el futbol meravellós de Messi, i el joc dels petits tocadors Xavi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta. 14/19 títols possibles, bava a dojo i domini insultant.
Avui però el futbol parla alemany, menja kartoffen i no és tant refinat. La prova, la final de la Champions entre Borussia Dortmund i Bayern.
El Bayern de Munich és la nova sensació a Europa. Guanyador d'un triplet històric, Lliga, Champions, Copa, l'entrenador Jupp Heinkess plega, amb els bavaresos a dalt de tot.
I entre Barça i Bayern, ell, el Pep. L'exentrenador del Barça i futur entrenador dels bavaresos, fa de testimoni del canvi.
Ell, que va agafar el repte de desenterrar un Barça mort i que el va portar a l'Olimp, vol, ara, mantenir l'excel.lència d'un equipàs que ho ha guanyat tot aquest 2013.
De futbol a fußball. S'ha consumat el canvi. De Barcelona a Baviera. El què és segur és que amb Neymar a Catalunya i el Pep a Alemanya, el testimoni del futbol serà renyit l'any que ve. L'espectacle està assegurat. Gaudiu-lo.

PostData 1: El Barça de bàsquet s'ha classificat per la final de la lliga ACB, per la via ràpida (3-0) en derrotar el Gran Canària a domicili, en el millor partit de la sèrie. Diumenge, amb horari per confirmar, primer round de la gran final, Barça - R. Madrid. I una dada. Des que Xavi Pascual va assumir la banqueta del Barça sempre ha jugat la final de l'ACB.

PostData 2: Amb un Athlètic de Bilbao - Selecció de Biscaia s'ha acabat el futbol a San Mamés. El mític estadi basc, la Catedral, demà serà enderrocat per construïr-se un nou camp. Fins que no es construeixi, l'Athlètic jugarà a Anoeta, el camp de la R. Societat, el seu màxim rival. Eskerrik Asko San Mamés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada