dimarts, 25 de juny del 2013

Willkommen Pep

Carta oberta a Pep Guardiola

Estimat Pep

Encara estic genuflex davant la tele. Des d'ahir al migdia dino, bereno i sopo embadalit i meravellat per la gran exhibició que vas fer, a la teva presentació; com a tècnic del Bayern de Munich.
Només va caldre una hora per convèncer als seguidors bavaresos i fer bavejar el món.
En un molt correcte alemany, aquell que et va ensenyar la teva professora, fan del Borussia de Dortmund, i que va sorprendre gratament als qui t'acompanyàven vas lloar les virtuts del teu nou equip, del qual vas dir que era un gran repte entrenar-lo, que era un gran equip que seguies des de sempre, i que no retocaràs en excés la plantilla perquè no calia, és campiona de tot. Les grans peces no marxaran si tu no vols.
I en un perfecte català, la teva llengua vas desgranar qui t'acompanyaran a la teva aventura: Domènec Torrent, Carles Planchart, Lorenzo Buenaventura i és clar Manel Estiarte, el teu amic i àngel de la guarda. Vas enviar un missatge a tots aquells seguidors del Barça que estan dolguts amb la teva marxa del club, que la diferència entre bavaresos i catalana no és el 7-0 global que va acabar la semifinal de la Champions i que no t'enduràs cap dels jugadors del Barça perquè "del Barça com del Bayern no marxa ningú, si no vol o no el fan fora". I el que demostra la teva humilitat. Que seria molt presumptuós voler igualar el què va fer Heinckes.
I en castellà, anglès i italià. La teva roda de premsa va ser una exhibició de respecte al club que et pagarà, al món del futbol i a tots els que el seguien des de casa a través dels 230 periodistes acreditats a la sala de premsa de l'Allianz Arena, tot un rècord inaudit a Alemanya. I no ha passat res. El que hauria de ser normal, ho elevem a extraordinari perquè a certs llocs, bé que ho saps, ja t'estarien cremant a la foguera, per fer el què vas fer.
Et vas recordar del teu predecessor Jupp Heinckes, i en una paraula vas definir el teu sistema i la teva filosofia: atacar. El que ja sabíem del teu pas al Barça.
Vas dominar l'escena com pocs. Rodejat a la taula d'homes de futbol com Matthias Sammer, director esportiu, Karl-Heinz Rummenighe i Uli Hoeness, amos als despatxos, vas deixar meravellat a tothom, per la il.lusió que transmeties, pel què deies, com ho deies i la passió que com sempre fas les coses. La mateixa passió i obsessió que et farà viure a la ciutat esportiva del club, al 51 de Sabener Strasse.
Admirat Pep, tinc ganes de veure't. El dia 24 de juliol t'enfrontaràq al Barça en un amistós que ha generat molta espectació i que reventarà audímetres.
Josep, Pep o Seip, com et diuen. Guardiola o Gardiola com els alemanys et bategen. Molta sort. S'obre davant teu, un dels reptes més bonics: continuar i ampliar la llegenda del millor equip del món que aquest any ha guanyat el triplet. T'espera el millor.
I jo espero que un dia d'aquests tornis al Barça, el club del teu cor on et vas buidar.
Mentrestant, willkommen Pep, Danke.

Firmat

Un que es comprarà el Canal + alemany per veue't

PostData 1: Fí del misteri Joan Verdú. L'exespanyolista marxa al Betis on jugarà l'Europa League.

PostData 2: Sorpresa a Wimbledon, el tercer Grand Slam del calendari tennístic, sobre l'herba de Londres. El belga Steve Darcis va eliminar Rafael Nadal en primera ronda. És el primer cop que Nadal cau a la primera ronda d'un Gran Torneig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada