dissabte, 22 de juny del 2013

Campions de traca i mocador

El llarg cap de setmana de Sant Joan, el dels petards i la coca, ens deixa uns campions de traca i mocador: el Barça Alusport, campions de Lliga de futbol sala.
Divendres, el Palau Blaugrana va viure una jornada que dificilment oblidaran la gent del Barça. 8000 espectadors, 8000 ànimes es van congregar al Santuari per cantar i celebrar una lliga.
Estem al quart partit del Play Off final de la lliga de futbol sala. El Barça domina l'eliminatòria 2-1 al Pozo Múrcia. Si guanya, és campió.
Tothom esperava una festa des del minut 0. Poca gent es pensava que en cinc minuts, el marcador reflectia un 0-2 en contra.
El conjunt de Marc Carmona no es va posar nerviós. Sabia que en el pitjor dels casos, perdre, diumenge tindria una altra opció de lliga.
Amb l'electrònic desfavorable, els catalans van agafar la pilota i van jugar a un incessant Atac i gol amb el porter murcià Rafa, que va fer un partidàs. A la migja part 1-2. A la represa, el Barça ja havia empatat a 2. El Pozo es va tornar a avançar. Però, ràpidament, els blaugrana van posar el 3-3 final al matx. Pròrroga. Tot igual. Penals. 4-4. El Barça canvia de porter. Paco Sedano cedeix porta a Cristian. Gran decisió, ja que, en el següent penal dels murcians, el porter culé, atura la pilota i guanya la Lliga.
El Palau esclata. En el Play Off final més complicat, el Barcelona fa per tercer any consecutiu un triplet de títols. De nou campions de Lliga, i a més a casa, amb la seva gent. Una lliga de petards, traca i mocador.
L'endemà era el torn del Girona per fer història i pujar a la Primera Divisió de futbol. L'objectiu era tant clar com bèstia. Fer 2 gols més que el rival al camp de l'Almeria. El somni es va acabar aquí. Un gol del catalá Alaix Vidal i dos del golejador Charles va despertar de cop un Girona que seguirà a Segona, malgrat fer una temporada espectacular .
No molta més sort va tenir l'Hospitalet al camp de l'Eibar a la Segona B i l'Olot, a casa de l'Arandina, a Tercera, al mateix temps, que buscàven un lloc a la divisió superior, en els seus respectius partits d'anada. Ambdós van perdre.
Al Brasil, mentre les protestes i manifestacions en contra dels esdeveniments esportius que s'han de celebrar, Mundial de futbol al 2014 i JJOO al 2016, pel seu cost elevat, es celebrava l'última jornada de la primera fase de la Copa Confederacions de futbol. Destacà el Brasil - Itàlia, amb victòria carioca i amb Neymar, la futura estrella blaugrana, que està fent un recital amb la canarinha i comença a justificar la morterada que li va costar al Barça fitxar-lo. L'endemà la selecció espanyola va derrotar a Nigèria. Així doncs Brasil - Uruguay i Espanya - Itàlia seran les semifinals d'aquest estrany torneig més semblant a la Copa Danone que una competició seriosa.
Sant Joan, coques petards i campions de Lliga.