dissabte, 8 de juny del 2013

Mosqueter Nadal

Sense futbol a Primera Divisió, l'última jornada de Segona Divisió ocupa l'atenció dels amants de l'esport rei. El Girona, que no s'hi jugava res i que acaba 4art a la Lliga, empata amb el R. Madrid Castilla, i jugarà amb la primera eliminatòria d'ascens a Primera contra l'Alcorcón que va apallissar al Sabadell. El Barça B, després d'anunciar-se la renovació del tècnic Eusebio Sacristán, va perdre al camp del Xerez. El Vilarreal, en derrotar a l'Almeria puja a Primera, un any després del descens. Baixen Ràcing de Santander i Osca. Cap de setmana amb molts balls a les banquetes de Primera. A la renovació de Javier Aguirre per l'Espanyol, que també ha renovat al lateral Joan Capdevila, s'hi suma l'adeu de Marcelo Bielsa de l'Athlètic de Bilbao i el fitxatge de l'exjugador i exentrenador del Barça B i Roma, Luís Enrique, pel Celta.
Ha començat la gran final de l'ACB de bàsquet amb un clàssic Madrid - Barça. Al primer partit, victòria blanca i molta polèmica al final del partit. Amb un punt amunt pels madrilenys i a dos segons per acabar el partit, Víctor Sada rep una falta de llibre quan es disposava a entrar a cistella que els àrbitres no van voler xiular. Discusions a les dues banquetes, tècniques a mansalva però al final 1-0 i dimarts el Barça buscarà l'empat a l'eliminatòria per no complicar-se la vida. La derrota no s'explica per l'acció de Sada sino pels 12 punts que van remuntar els blancs al final de l'últim quart.
Dos fitxatges sonats per l'handbol blaugrana han marcat els últims dies: al del francès Nicola Karabatic se li suma al del macedoni Kiril Lazarov, provinent de l'Atlètic de Madrid.
Al Canadà, al circuït Gilles Villeneuve, s'ha celebrat un nou GP de F1. Amb el famós Mur dels Campions present, la paret de l'últim revolt on sense escapatòria molta gent topa i on diuen que qui s'hi estavella surt campió del món va guanyar Sebastian Vettel que referma el liderat al capdavant de la classificació. Fernando Alonso segon i Lewis Hamilton tercer.
La gran cita esportiva del cap de setmana el trobem a París en la gran final de Roland Garros, el Grand Slam de tennis sobre terra batuda, el segon de la temporada, on es va jugar una final masculina on la senyera va ser protagonista. El balear Rafa Nadal, que va superar en una gran semifinal al número 1 Novak Djokovic, va superar al valencià David Ferrer, en tres inapelables sets. Rafa Nadal Parera, s'animal de Manacor. 8è Roland Garros. 59/60 victòries a París. Primer tennista en guanyar 8 cops un mateix Grand Slam. 12è Gran torneig per ell. El veritable mosqueter de París. Gran. Molt gran. A la final femenina Serena Williams derrotà a la russa Maria Sharapova. El mosqueter Rafa Nadal guanya el vuitè títol a París.
I en futbol sala, el Palau Blaugrana, va viure dos dies màgics que va permetre el Barça remuntar l'eliminatòria de semifinals amb el Caja Segovia i ja és a la final de la Lliga, amb sengles toves tant divendres com ahir.
El mateix Palau que va acomiadar a un dels grans de l'hoquei com Mia Ordeig que després del Barça 7 - Voltregà 1 es va acomiadar del club.
Vettel, Girona, Lazarov i el Mosqueter. Amos del cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada