dilluns, 3 de juny del 2013

Bem vindo Neymar

Carta oberta a Neymar

Mediatitzat Neymar, Neymar Jr, Ney...

Ahir vas ser el gran protagonista de la jornada. Ara si, ja ho podem dir, ja ets jugador del Barça. El culebrot que durava més de 2 anys es va acabar amb un Camp Nou força ple, la samarreta blaugrana, sense número encara, 56 tocs de pilota seguits i més d'una hora de roda de premsa. I sense cresta.
Has arribat a Barcelona amb la lliçó ben apresa. Has estat ben assessorat. En la teva presentació en societat, fora del Youtube has parlat en català, en un català molt correcte. Has alabat les virtuts del Barça i t'has encomanat a Déu perquè t'ajudi al club. Saps que el Barça és més que un club, és quelcom que traspassa les fronteres del futbol i afecta a tots els ordres de la societat.
Saps que l'estrella és Leo Messi i tu ets un complement, indispensable, per fer Leo i el Barça més gran. I tu et faràs més gran amb Leo.
Neymar. Ets un home anunci, però tu vens a jugar a futbol, al club dels teus somnis, el Barça que ha pagat 57 M € per tu. No et preocupis perquè amb el que vas fer ahir ja està amortitzat el fitxatge.
El Camp Nou va esclatar com mai havia fet, veient-te. Superant fins i tot a la presentació de l'anterior astre carioca que ha vestit la samarreta blaugrana: Ronaldinho. Té mèrit, ja que amb Ronaldinho sortíem d'una de les pitjors èpoques del club i Ronnie venia a portar esperança. Tu, Neymar, vens a consolidar l'època més gloriosa.
Com vas encigalar al personal ahir. Sabies que amb el català t'hauries guanyat al públic. Vas tenir un gran feedback amb la presentadora de l'acta, la periodista de Barça TV, Laura Aparicio. Saps que el show forma part de la vida del soci culé. Per cert, felicitar a la Laura per la bona entrevista i la gran feina que va fer. Amb els seus encants, que en té molts, et va fer de cicerone, en la teva nova relació amb el Barça. Bravo Laura.
Ara tot són elogis. Però saps que el soci del Barcelona és un paio especial i el que vol és que rendeixis al camp. Els teus gols i el teu joc seran analitzats amb lupa per un entorn que no en passa ni una, i que quan vol pot ser cruel. En això també és especial el teu Barça.
I parlant d'entorn. Ja tens un enemic. Johan Cruyff, el Profeta, que no avala el teu fitxatge. No t'amoïnis, ja fa temps que Cruyff pulula pel club. És com Pelé, però amb la diferència que Johan no calla i si xerra és per fer-se notar, fer pujar el pa i desestabilitzar el Barça. Ni cas.
No crec que siguis un fitxatge de Sandro Rosell, com diuen molts. Ets un fitxatge del club, parit amb temps, i gestionat això si per Sandro, coneixedor del futbol carioca.
Si t'han fitxat i si t'han fixat la vista en tu des de fa temps és perquè tens quelcom especial, a més d'una influència mediàtica que pot dur rèdits al club.
Desitjo que amb futbol et guanyis més crèdit. Que la fantasia torni al Camp Nou i que et casis amb Leo Messi. Amb això arribem a la fí del món.
Tinc confiança amb tu. Pots fer grans coses si la teva fam i les ganes de futbol que transmets es fan paleses.
Benvingut a Can Barça, llar especial per jugadors especials. Molta sort. Obrigado i gràcies

Firmat

Un que no té cabell per fer cresta

PostData 1: José Mourinho ha intentat contraprogramar, sense èxit, la presentació de Neymar, en presentar-se ell com entrenador del Chelsea.

PostData 2: 15000 aficionats es van donar cita a Cornellà per l'homenatge al desaparegut Dani Jarque, el capità de l'Espanyol, l'etern 21, mort sobtadament fa 4 anys. Una llàstima tanta poca gent en l'homenatge d'una llegenda immortal com Jarque.

PostData: Ja tenim servida la final de l'NBA. San Antonio - Miami. Els de Florida, campions a la conferència est de la lliga nordamericana de bàsquet vol revalidar títol davant els texans, els millors de l'oest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada