divendres, 5 d’abril del 2013

Segadors a dues rodes

Carles "Tiriti" Cardús, Sito Pons, Joan Garriga, Emili Alzamora, Àlex Crivillé, Carles Checa...
Els catalans sempre han estat protagonistes del Mundial de Motociclisme, ja sigui guanyant curses o títols o creant màquines com Derbi. I aquest any no sembla que hagi de ser una excepció.
Ans el contrari. Sobre les llums del circuït de Losail, a la nit del Qatar, primera prova de la nova campanya del Mundial de Motos, els catalans amenacen a ser els reis d'una festa que acabarà al novembre al traçat de Xest, a València, i que arribarà a Catalunya al juny.
A Moto 3, la categoria petita, Maverick Viñales, el pilot de Roses, serà el gran favorit al títol, tot i que correrà sense la falange del dit cor d'una mà, fruït d'un accident en la pretemporada a Malàisia. En aquesta categoria dels joves descarats, dos Àlex, prometen ser els animadors del Campionat: Rins i Márquez, el germà del Marc, igual de bo que ell, amb només 15 anys.
A Moto 2, categoria mitjana del programa, Pol Espargaró, el de Granollers, sense l'oposició de Marc Márquez, que ha fet el salt a Moto GP, és el gran favorit al títol, en l'any més important per ell, el que ha de fer el salt amb els més grans. I al seu costat, l'experiència del manresà Toni Elías.
Finalment a Moto GP, els catalans, amb permís de Valentino Rossi, que torna a Yamaha, somien amb un podi final del campionat amb tres catalans. L'ordre el posen les preferències. Al duel Jorge Lorenzo, mallorquí afincat a Alella, l'actual campió del món - Dani Pedrosa, el de Castellar del Vallès, se li afegeix un nano barrut, un jeta, un tio que no té respecte als veterans, i que és boníssim: Marc Márquez, que vol que l'etiqueta de rookie de la categoria sigui només perquè és un debutant. A la pretemporada ja ha demostrat la seva vàlua i que no ve a Moto GP a passar l'estona. Atenció també amb el gran dels Espargaró: l'Aleix.
Ja està tot a punt. Els catalans ja seguem l'eina per una nova batalla a dues rodes. El Mundial de Motos ja és en marxa. I tenim molt a dir.

PostData: El Panathinaikos grec serà el rival del Barça de bàsquet al Play Off de quarts de final de l'Eurolliga. Els blaugranes tindran el factor pista a favor. Ahir en la jornada final del Top16, el Barça va vèncer en l'intrascendent partit al Maccabi de Tel Aviv. A la prèvia es va homenatjar l'equip del 2003 que va guanyar l'Eurolliga del Palau Sant Jordi amb Dejan Bodiroga com a estrella i Svetislav Pesic com a tècnic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada