dilluns, 22 d’abril del 2013

Roses i espines

Cap de setmana previ a la Diada de Sant Jordi intens i farcit d'activitat esportiva. Un bon pom de roses variades que han farcit dissabte i diumenge de moltes competicions esportives de primer ordre.
Al Camp Nou, un Barça amb el cap a Munich i la Champions va gairebé finiquitar la Lliga guanyant al Llevant 1-0, en un partit avorrit, sense història, on el més significatiu és el gol de Cesc i els 90 minuts que va jugar Eric Abidal, a un gran nivell, i enmig del debat de la seva renovació. 2 hores abans, al Bernabeu, el Madrid va guanyar al Betis 3-1. Així doncs, amb el Barça a 13 punts del Madrid, pot ser ja campió del torneig de la Regularitat, si la setmana que ve guanya a Bilbao, l'Athletic, i el Madrid perd al Vicente Calderón en el derbi madrileny amb l'Atlètic. Diumenge al migdia, l'Espanyol va guanyar a Getafe, a domicili. Curiosament l'equip que es va carregar el tècnic Mauricio Pochettino i va posar a la corda fluixa als pericos va ser el conjunt que matemàticament ha salvat l'Espanyol que serà l'any que ve equip de Primera. I qui sap si d'Europa.
En bàsquet, la Penya va guanyar al camp de la revelació de la Lliga ACB, l'Obradoiro amb un gran Albert Oliver (27 punts). El Barça derrota a l'Estudiantes al Palau Blaugrana, en el partit previ al trascendental Barça - Panathinaikos, cinquè partit del Play Off de quarts de l'Eurolliga de dijous que ve. I La Bruixa d'Or Manresa perd a Vitòria, al parquet del Caja Laboral, i certifica el descens esportiu a la LEB. Veurem si per factors econòmics es pot obrar un altre miracle Manresa. A l'altre cantó de l'Atlàntic han començat els Play Off de l'NBA, amb un Nova York - Boston, l'eliminatòria més atractiva, un Memphis - Los Angeles Clippers, amb el català Marc Gasol a les files del conjunt de Tennesse o un Los Angeles Lakers - San Antonio, amb el gran dels Gasol, Pau, que sense Kobe Bryant ha de liderar el conjunt californià a, de moment, les semifinals de conferència.
El Barça d'handbol haurà d'apel.lar a les nits màgiques del Palau si vol ser a la F4 de la Lliga de Campions de Colònia. A Vistalegre, l'Atlètic de Madrid va derrotar als blaugranes de 5 gols, gràcies, en part a l'encert sota pals del porter colchonero Jose Javier Hombrados. 6 gols separen al Barça d'una nova final europea.
L'hoquei també busca la F4 de la Copa d'Europa i es van jugar els quarts de final anada amb tots els partits amb representació catalana. No hi va haver molta sort. El Barça va empatar amb el Liceu a La Corunya, igual que el Noia Freixenet va fer taules amb el Benfica portuguès a Sant Sadurní, l'Igualada perd amb el Valdagno italià i el Reus guanya al Porto a casa.
Cap de setmana amb olor de roses i de benzina amb els cotxes a l'emirat de Bahrain i les motos a un nou traçat, el Circuït de les Amèriques a Austin, Texas, EUA, que es va estrenar l'any passat pel GP de F1. Precisament a la F1, triomf de Sebastian Vettel, amb els dos Lotus, el finès Kimmy Raikonnen i el francès Romain Grosjean, en un dia per oblidar pels Ferrari, que han tingut problemes mecànics que han relagat a l'asturià Fernando Alonso a la setena plaça i la retirada del seu company, el brasiler Felipe Massa.
I a Austin, nova exhibició del motociclisme català. Històric pòdium a Moto GP amb el triomf de Marc Márquez. El Tro de Cervera es converteix en el pilot més jove en guanyar a la categoria gran. El Gran Marc no entén de rookies, aprenentatge i jerarquies, ja que va superar al seu company Dani Pedrosa, quan i com va voler. Tercer, Jorge Lorenzo, el vigent campió. A Moto 2 victòria del valencià Nico Terol per davant d'Esteve Rabat i retirada de Pol Espargaró i a Moto 3 triomf d'Àlex Rins amb Maverick Viñales segon i el mallorquí Luís Salom, tercer.
Cap de setmana previ Sant Jordi amb roses i espines en el món de l'esport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada