diumenge, 28 d’abril del 2013

Raquetes i Champions

Els bons amants de l'esport han suat la cansalada. Han xutat, han encistellat, han nedat, han colpejat amb raquetes... Un altre cap de setmana farcit on la pluja també ha condicionat.
El Barça haurà d'esperar almenys una jornada més per celebrar la Lliga. Dissabte va empatar a 2 amb l'Athlètic de Bilbao en el partit número 99 i últim dels blaugranes a San Mamés abans de ser enderrocat. I en un gran escenari va aparèixer la gran estrella. Leo Messi, sortint des de la banqueta, va alterar el guió d'un partit que es va tòrcer amb l'1-0 de Markel Susaeta. Va empatar a 1 amb un golàs de Play Station on va superar a tres defensors abans de desar la pilota a la porteria de Gorka Iraizoz. I va deixar franca l'esfèrica perquè Alexis fent l'1-2. Quan la victòria semblava que volava a Barcelona Ander Herrera empatava a 2, i deixava la Lliga amb amo virtual, però no matemàtic. I menys quan l'Atlètic de Madrid va regalar, per 14è any seguit, el derbi amb el Madrid. Tot i avançar-se al marcador, collar els blancs durant minuts i fotre com una fera al tècnic Jose Mourinho, es va compedir del rival, que va remuntar i guanyar als colchoneros. L'Espanyol va perdre el primer partit amb Javier Aguirre a la banqueta, a Cornellà, amb un partit contra el Granada, d'acord amb el dia d'ahir: gris i rúfol. Adeu a Europa, almenys es quedaran a Primera.
El Madrid va guanyar al Barça de bàsquet, a l'ACB, en la prèvia de les semifinals de la F4 de Londres del 10 de maig. Els blancs van ser més constants que els blaugranes, sense Joan Carles Navarro, CJ Wallace i Pete Mickael, i amb un mermat Marco Todorovic amb un dit trencat, per endur-se el matx. 2 últims minuts nefastos en atac del Barça va sentenciar el partit pels castellans. El Madrid s'assegura així la primera plaça de la Lliga, de cara els Play Off finals. Un Play Off que encara pot jugar la Penya que va vèncer al Gran Canària a Badalona, amb una nova exhibició del base Albert Oliver, i està a una victòria dels 8 primers. A Manresa, el La Bruixa d'Or, ja descendit, va perdre amb el Canàries. I a la Lliga femenina, el Perfumerías Avenida de Salamanca, d'entre d'altres les catalanes Marta Fernàndez, germana del madridista Rudy, o Laura Antoja va derrotar, gràcies a 2 últims tirs lliures amb el crono a zero, al Rivas Ecópolis de Madrid.
Al Palau Blaugrana vam tornar a viure una nova Nit Màgica amb el Barça d'handbol. S'havia de remuntar 6 gols a l'Atlètic de Madrid per ser a la F4 de la Champions a Colònia, i en 15 minuts s'havia aconseguit. Bona culpa en tenen els 11 gols del bielorrús Siarhei Rutenka i les aturades de Daniel Saric. Els de Xavi Pascual "Pasqui" van saber patir i administrar el marcador per segellar el bitllet a Colònia.
Pitjor sort va tenir el Barça de Futbol Sala, que va caure a les semifinals de la F4 de la UEFA Futsal Cup a Tblisi (Geòrgia), amb el Kairat del Kazakhstan, i cedeix el tro de campió que va guanyar a Lleida l'any passat. A la final de consolació els catalans van derrotar a l'amfitrió Iberia Star i acaba tercer per darrere el campió, el Kairat i el Dinamo de Moscou, finalista.
La gran alegria del cap de setmana ve d'Eger, a Hongria, on les fèmines del CN Sabadell van guanyar la Copa d'Europa de Waterpolo en derrotar al Kirishi rus (13-11) amb una gran victòria del col.lectiu entrenat per Nani Guiu. És la segona Copa d'Europa per les vallesanes després de l'aconseguida a casa al 2011.
I a les pistes del Reial Club de Tennis de Barcelona, sota l'amenaça de la pluja, es va jugar ahir la final del Compte de Godó. Mister Barcelona, Rafa Nadal va alçar-se amb el seu vuitè títol en derrotar al murcià Nico Almagro. El mallorquí va aixecar tres jocs, al primer set, per acabar desquiciant el seu rival i guanyar un altre cop el Godó, en dos sets.
A l'abril, aigües mil, i esports mil, almenys aquest cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada