dimarts, 16 d’abril del 2013

L'Infern Verd

Les calderes d'en Pere Botero ja fumegen. Aquesta nit, a les 20:45, una estona abans a Rac1, els diables grecs preparen la pitjor de les tortures als Pastorets blaugranes, que van a l'infern per sortir-ne victoriosos. Un infern de color verd.
El Barça de bàsquet busca davant el Panathinaikos, el punt que faci recuperar el factor pista al Play Off de l'Eurolliga. L'OAKA, el pavelló, l'ambient, i el context no ho posaran fàcil.
Visitar, de per si, una pista grega és gairebé anar a una guerra, on el bàsquet és secundari. Els bons aficionats a la cistella, encara recorden els llançaments de cadires al parquet per part dels seguidors de l'Aris de Salònica als jugadors del Barça als anys 80. A l'OAKA es veuen les millors imatges del paradigma de l'afició grega, que no desestima recursos, perquè el PAO guanyi: bengales verdes, sobreaforament del pavelló, insults, invasions... L'Eurolliga està fart d'avisos, però no sanciona, simplement per por o perquè això forma part del bàsquet de Grècia.
A més, el context que ve precedit el partit d'avui no és propici per dir que avui el Barcelona viurà al paradís.
El final del primer partit al Palau Blaugrana, que si ho recordeu va acabar amb polèmica arbitral, va encendre les ires dels dirigents del Panathinaikos que van dir, entre altres improperis, que la competició estava adulterada, (un diari propietat del president del PAO titulava "Puta Eurolliga") i que s'haurien d'auditar els comptes dels àrbitres i del Cap de l'Arbitratge de l'Eurolliga, un compatriota grec, per cert.
Si els àrbitres ja van estar al punt de mira al segon partit a Barcelona, i el Barça va perdre, imagineu-vos la pressió del trio arbitral que tindran avui a l'OAKA, amb un públic que no pararà de fotre merder, i si cal, de passar-se de la ratlla.
Així doncs, el Barça començarà avui 20-0 el partit abans del salt inicial. Haurà d'aïllar-se com pugui del factor ambient i aturar als Diamantidis i companyia.
El Barça de bàsquet té 2 dies per guanyar un partit i tornar a casa a buscar el punt per la F4 de Londres. El Barça de bàsquet estarà dos dies a l'Infern Verd.

PostData 1: L'infern metafòric és a Atenes. El real es va viure ahir a Boston, quan van esclatar dues bombes a la línia de meta de la Marató, causant, a hores d'ara, 3 morts i 140 ferits. Les imatges del moment de l'explosió fan feredat.

PostData 2: Revolució al món de l'handbol. Nikola Karabatic, el Leo Messi d'aquest esport, fitxa pel Barça per l'any que ve. El francès del Montpeller arribarà a Barcelona després de ser absolt en el cas de les apostes il.legals de partits que afectava a l'handbol gal. De fet, aquest cas ha retrassat un fitxatge embastat fa temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada