dimarts, 21 de juliol del 2015

La llista AMB el Pep

Ho va avançar l'edició catalana de "El País" i ho va confirmar més tard Ramon Tremosa, l'eurodiputat a Brusel·les de CDC: Pep Guardiola tancarà la llista unitària de les eleccions del 27-S.
A la tarda, al Museu d'Història de Catalunya, la Llista Unitària que encapçalarà Raül Romeva, amb Artur Mas de número 4 i que s'anomena "Junts pel SÍ" va refermar l'exjugador, exentrenador i Tot a Can Barça, com número 85 de la llista per Barcelona.
La notícia va saltar també al panormama internacional, on molts rotatius com l'Equipe francès, es van fer ressò.
Personalment, que Pep Guardiola tanqui la candidatura per la indepndència de Catalunya és una excel·lent notícia que demostra la qualitat humana del personatge i la coherència dels seus actes.
Pep Guardiola ja se sap que és més que un entrenador, i que a Can Barça el vam utilitzar perquè opinés absolutament de tot, més enllà de l'estrictament esportiu. Guardiola és un personatge amb discurs i sempre compromès amb la causa que defensa: en aquets cas, la independència del país.
En Pep, no és cap florero. No fa coses cap a la galeria. Si ho fa és perquè hi creu. Que se n'aprofiti de la seva posició social per magnificar el seu discurs o ajudar a la causa, és un mal menor, per ell.
En la seva modèstia, ell només et dirà que és un entrenador de futbol, amb les seves idees com qualsevol altre persona i que les expressa amb tota normalitat com es faria en un país normal. Però ai les, que l'Estat Espanyol té de tot menys normal.
Pep Guardiola, reïtero, no s'ha apuntat per tancar la llista del 27-S a Barcelona perquè si. Ho fa perquè hi creu. I ho fa des de la mateixa convicció de la qual en fa gala com a soci d'Òmnium i l'ANC, quan va rebre la Medalla d'Or al Parlament de Catalunya, el 2011, quan donà suport a les macromanifestacions de la Diada Nacional de Catalunya, quan donà suport a Artur Mas i votà al 9-N.
L'actual tècnic del Bayern no se n'ha amagat mai. Ni quan es lleva ben d'hora, ben d'hora, ni quan veu des del seu campanar el campanar vei.
Guardiola és un personatge culte, interessat en el què passa al món, obert al món i amb influències més enllà de l'esport. Hi ha gent que no entén com sent entrenador de futbol pot ser amic de poetes com Martí i Pol, de cantautors com Lluís Llach, o cineastes com David Trueba. Pep Guardiola és una excepció, afortunadament més extesa, però excepció, de la mitjana d'entrenaodrs i gent de l'esport centrada només en la pilota i que si li pregunten quin és l'últim llibre que han llegit, responen "Ninguno"
Amb el gest de Pep Guardiola d'incloure's a la llitsa del 27-S en l'últim lloc té un simbolisme i una força brutal. Però no és cap gest a la galeria. El de Santpedor hi creu. Al Pep no l'han apuntat amb cap pistola per fer el què ha fet.
No hauria de ser notícia, amb l'historial del Pep, les mostres de suport a la indepedència i als gestos que ha fet, que Guardiola sigui inclòs a la Llista del 27-S. Com tampoc hauria de ser notícia, les reaccions de personatges estranys, anònims i de poques llums, que s'han vist a Twitter, insultant a Guardiola per la seva decisió PERSONAL, i barrejant amb una amalgama estranya amb el Barça (com si encara hi fos o fos el club blaugrana que l'hagués pressioat a fer-ho) Catalunya i el separatisme. Res de nou.
Pep Guardiola a la Llista Unitària. Una gran notícia pel país que donarà segur, una empenta perquè on vagi a on molts volem, i demostra l'estima pel país del Pep, i el més important, la seva coherència. La llista , la Llista de la Societat del País, la Llista del Romeva, la Muriel i la Forcadell, la Llista amb el Mas i el Junqueras, la Llista AMB el Pep. Seguim fent Via Lliure

PostData: Ahir, a la mateixa hora que es va presentar la Llista, Josep Maria Bartomeu va prendre possessió del càrrec i va prendre les primeres decisions: Susanna Monje, nova vicepresidenta econòmica en substitució de Javier Faus; l'exjugador del Barça als finals dels 80, Robert Fernandez, nou Secretari Tècnic del primer equip, i Gerard López, exjugador del Barça i comentarista de TV3, entrenador del Barça B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada