dijous, 2 de juliol del 2015

Emmordassats

La Llei Mordassa, la llei que l'Estat Espanyol ha implementat des de l'1 de juliol, en què entre altres coses voldrà vetar les manifestacions no comunicades amb antelació, multes a mansalva fins i tot per treure a passejar el gos, controlar i vetar els comentaris que es puguin fer contra alts càrrecs de l'Estat, fer detencioms a mansalva. es va avançar dimarts, amb l'expedient de la UEFA al Barça per permetre l'exhibició d'estelades i els crits d'independència a la final de la Champions de Berlín. Aquesta broma pesada coincidia el mateix dia que Ángel Maria Villar, in eternum, President de la RFEF, des dels temps que els dinosaures poblaven la terra, va ser nomenat Vicepresident primer de la UEFA, la mà dreta de Michel Platini.
Una mesura, la llei mordassa, que restringeix enormement la llibertat d'expressió i ens fa retrocedir a èpoques pretèrites on el NO_DO feia el màxim d'audiència i Matias Prats pare feia els partits de futbol.
I una mesura, la de la UEFA, absurda i sense sentit. Primer perquè al Camp Nou cada partit trobaràs crits d'independència i estelades i no hi ha multa ni sanció. Et pot agradar, però no se sanciona. I segon, l'expedent preveu una multa al Barça o el tancament parcial d'una de les grades del Camp Nou el primer partit de Champions. Què hi pinta el Camp Nou en aquí? Quina grada tancaran? El Gol Nord? I perquè no el Gol Sud. I tercer. Si la UEFA a través dels informes de Harry M. Been, delegat UEFA d'aquell partit i de l'advocada ucraniana Anna Bordiugova, membre de l'equip d'inspectors de la comissió disciplinària, s'afirma que el comportament de l'afició culé (i de la Juventus, el rival de la final) va ser exemplar, a què ve ara això? És absurd i pinta més com la benvinguda a Villar a l'organisme que una cosa seriosa. O d'alguna instància política?
El govern de la Generalitat ja ha it la seva i tant la portaveu del govern, Neus Munté com el President de la Generalitat ja han expressat la perplexitat i l'estupefacció d'una mesura extremadament greu que priva la llibertat d'expressió de les persones.
La resposta del govern espanyol va ser d'acord a la nova llei mordassa que imposa. En unes declaracions, en un to, absolutament mafiós i lamentables, el Secretari d'Estat per l'Esport, Miguel Cardenal es va quedar a gust a la COPE, on va dir que la sanció de la UEFA és ajustada i és un toc d'atenció per veure si aprenen els aficionats del Barça i els catalans a no barrejar esport i política (com que no s'ha fet mai, aquí i allà i més enllà, oi senyor ministre d'esports posat a dit pel polític Mariano Rajoy?). És a dir, millor que us poseu la mordassa i no digueu res no sigui que us caigui un puro.
Trist, molt trist, la sanció de la UEFA, a que no li veig sentit si no és per pressons externes de la política espanyola i la reacció de Cardenal, absolutament desproporcionada i lluny d'algun flaix democràtic. Aquestes amenaces són pròpies d'altres col·lectius pistola i cap de cavall en mà.
M'és igual que em posin una multa o em fotin a la trena per dir això. Per molta llei mordassa, visc en un país molt maco que es diu Catalunya i que podem dir el que vulguem, amb respecte sempre i crítics quan considerem que hem de ser crítics. No ens callaran. No ens han de callar. Ni als aficionats del Barça ni a ningú que vulgui expressar-se amb llibertat.
No a la sanció de la UEFA, No a gent com Cardenal ni les seves paraules. I no. NO. NO. NO i NO a la Llei Mordassa. No callaré. No ens callaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada