dilluns, 3 de febrer del 2014

Els Zapatones del Sabio

Dissabte ens vam llevar amb la mort de l'exfutbolista i entrenador Luís Aragonés als 75 anys a causa de la leucèmia que patia. El cap de stemana futbolístic ha estat marcat pels homenatges al Sabio d'Hortaleza, el tècnic del Motí de l'Hespèria a Can Barça, o un dels clàssics de l'Atlètic de Madrid.
La jornada l'obria el Barça-València (dos equips d'Aragonés) i una derrota inexplicable, estranya i molt preocupant del conjunt de Tata Martino.
La primera mitja hora del partit del Barça va ser espectacular, futbol de traca i mocador. Un València aculat a l'àrea i incapaç de fer ombra al Barça. Però després del minut 30, el Barça es va diluir i va fer un partit lamentable. El gol de l'empat va ser mal presagi.
Un Barça inoperant a la deriva, sense rumb, sense gol i sense Messi, absent al camp que torna a generar dubtes. Ha perdut la passió. El València va ser superior i el públic del Camp Nou va callar impotent del què veia: un equip lamentable que perdia el liderat de la Lliga perquè l'endemà l'Atlètic de Madrid guanyava a la R. Societat. I hauria perdut la segona plaça sinó hagués sigut perquè el Madrid es va deixar dos punts en empatar a San Mamés, el camp de l'Athlètic de BIlbao. Es va deixar dos punts i Cristiano Ronaldo va ser expulsat.
Més zapatones del cap de setmana: València 2 - Barça 0. En bàsquet, els taronges també es van imposar els blaugranes. Després de conquerir l'OAKA d'Atenes divendres en derrotar el Panathinaikos a l'Eurolliga i una primera part de llbre, el Barcelona Xavi Pascual es va diluïr a La Fonteta i el València va remuntar per guanyar el partit. La Penya va ser amo i senyor del derbi català amb el Manresa. Derbi a les fosques ja que la vaga a TV3 vaimpedir l'emissió televisiva. Tot això en l'últim cap de setmana previ a la Copa del Rei de Màlaga.
I els Seattle Seahawks es van endur la Superbowl més desigualada dels últims anys en derrotar als Denver Broncos 43-9, en l'espectacle nordamericà per excel·lencia on el show, les ballarines i les músiques del descans deixen en segon pla l'espectacle esportiu, en un esdeveniment que paralitza un país.
El cap de setmana del Zapatones ens deixa la derrota del Barça i molta, molta preocupació de cara al futur que s'empina cap a cotes molt més pronunciades