dijous, 20 de febrer del 2014

Esport clandestí

No m'agrada. Ho sento. Sé que el business is business però no m'agrada. Ja sé que fa temps que l'esport ha deixat de ser només activitat física i ha passat a ser un espectacle. Una versió moper na del panem et circus romà on primen els drets televisius.
L'exemple més clar és la Lliga de futbol on qui talla el bacallà és el comandament a distància de Jaume Roures. Ja fa temps que he acceptat que si vull veure el Barça he d'anar al bar o pagar el Plus.
D'acord en el futbol. Però no més. Fa poc es va anunciar que Movistar TV, perquè ens entenguem Imagenio, ha comprat els drets del Mundial de Motos i de F1. Això significa que en el cas de les motos, si es vol veure tot el Mundial s'haurà de passar per caixa, ja que Telecinco només farà en obert 9 proves de les 18. Movistar TV, amb el nou cap de continguts esportius, Ernest Riveras, que ha deixat TVE, ha anunciat, que els abonats podran triar entre 6 càmeres i emetran 30 hores de directe. Que vaja que podran fer de realitzador. Riveras i l'expilot Àlex Crivillé faran els comentaris. En el cas de la F1, hi haurà una tercera via per veure el Mundial. Amb TV3 i Antena 3, l'oferta s'amplia amb Movistar TV. La novetat la notarem els espectadors de TV3, que no sentirem als dos puntals de les transmissions com Josep Lluís Merlos i Joan Villadelprat que es passen a la clandestinitat del PPV.
No m'agrada gens. L'afició a l'esport de molts que ara són campions o grans pilots i esportistes, també la va fer la tele en obert, la del cul de got. I les narracions de gent com el Valentín Requena o el Miquel Àngel Roselló.
Si l'esport s'ha popularitzat és perquè els grans esdeveniments els ha vist tothom, els de la televisió de plasma i els del cul de got, els més rics i els més pobres. Cada cop més l'esport ha passat a la clandestinitat dels qui poden presumir de PPV. L'oferta i la manera de veure'l serà molt atractiva, però s'està perdent a part de la tradició, potencial pel futur. Perquè els Márquez, el fa Espargaró, o Alguersuaris són qui són perquè es van apassionar de les motos i dels cotxes per la televisió en obert. A partir d'ara els nous campions seran uns snobs a qui els pares van pagar el descodificador.
Els amants de l'esport i del motor han perdut una eina de passió. Això si no passen per caixa. Perquè dubto que el del Bar ens deixi estar 6 hores allà consumint cerveses i mirant la tele.
Una pena. Business is business. A l'esport i a la tele. Potser sóc massa romàntic.

PostData 1: La final de Copa es jugarà el dimecres 16 d'abril a les 22:00 a València, en plena Setmana Santa.

PostData 2: El Barça de bàsquet va guanyar al Baskonia en jornada de Top16 de l'Eurolliga a Vitòria. Lamar Odom, el fitxatge estrella NBA dels bascos, debutarà el cap de setmana amb el Valladolid.
PostData 3: 600 € per llançar un encenador, una setmana després i encara no se sap la sanció per llançar un pot de gas lacrimogen al Madrigal i posar en perill a 20000 persones...  i 2000 € per ensenyar una samarreta contra el càncer infantil. Jona, el jugador del Jaén, la víctima, el Comitè de Competició, els imbècils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada