dijous, 6 de febrer del 2014

La Copa del Canari

Ahir a Màlaga van començar tres dies de bàsquet en estat pur. La gran festa de cada febrer al món de la cistella. És la festa de la pilota taronja, de 8 aficions agermanades al voltant de la cistella. 8 equips que es juguen en tres dies el primer gran trofeu de l'any: la Copa del Rei. A diferència del futbol, la competició que porta aquest nom tant anacrònic, si que mola: pel format de competició, per l'organització, per l'olor a bàsquet amb pescaito frito i perquè encara que el teu equip no hi sigui representat més d'un boig i malalt dels 6'75 viatja només per veure bon bàsquet.
Per veure l'intractable Madrid, que vol destronar al vigent campió Barça. és el Madrid de les 32 victòries seguides a la temporada, tallada a la pista del CSKA de Moscou a l'Eurolliga. És el gran favorit en una competició, on sortir de favorit no et garanteix res. La Copa del Rei és la copa de les sorpreses. Sempre en cau un d'inesperat.
El Madrid és el gran favorit i el Barça el vigent campió. Avui a les 21:30, a Rac1, començarà el seu camí jugant els quarts amb el Tenerife. I ho farà amb cinc debutants, gairebé mig vestidor: Kostas Papanikolaou, Jacob Pullen, Mario Hezonja, Joey Dorsey i Bostjan Nachbar. A quin nivell afrontarà el conjunt de Xavi Pascual el torneig del KO? Veurem quina versió ens trobem: la de les sorpreses com les de l'Obradoiro o l'Unicaja, on va caure estrepitosament, o la versió Barça Eurolliga, amb el 5/5 en victòries?
Madrid, Barça i els equips canaris. Màlaga està invadida pel groc canari: el color dels dos equips de les Illes Canàries de l'ACB que s'han classificat entre els 8 equips que juguen la Copa. Són també els grans protagonistes de la Copa 2014. A més els hi ha tocat els dos peixos grossos. Ahir, el Gran Canària va perdre amb el R. Madrid i avui és torn per l'Iberostar Tenerife que s'enfrontarà al Barça. Sens dubte aquesta Copa és la Copa del Canari i del gran èxit assolit pels seus dos equips de la màxima categoria del bàsquet estatal.
I entre els futboleros i els canaris, el València - Baskonia i l'Unicaja (l'amfitrió) - CAI Saragossa que va acabar amb victòria aragonesa i la primera sorpresa: el KO de l'amfitriò. 
Ja ha començat la gran festa del bàsquet a Màlaga, mentre els dirigents busquen un nou President per comandar l'ACB. La festa de la il·lusió, dels colors, dels aficionats i del rebujito. Al Martín Carpena ha començat la Copa del Rei de bàsquet: la Copa que tots volen jugar i tots volen ser-hi. Ja en poden aprendre els de futbol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada