dimecres, 26 de febrer del 2014

L'irreductible Pep i el destructor Moyes

L'anada dels vuitens de la Champions, que ahir es van acabar ens deixa una evidència: la llegenda Pep Guardiola continua ben viva, ara parlada en alemany, amb un toc de kartoffen i molta cervesa. Si era ja difícil superar el joc de l'actual campió d'un triplet històric, el nou Bayern de Pep Guardiola ha assolit l'excel·lència, la gairebé perfecció... allò que ja a fer el Pep al Barça i que el va convertir en el millor equip del món fins no fa massa.
El Bayern de Munich fa por, fa respecte i fa bavejar. A 19 punts del segon classificat, el Borussia de Dortmund, a la Lliga, el Pep i els seguidors del Bayern ja esperen impacients el moment de ruixar-se amb cervesa i celebrar la Bundesliga. Fa dos dimarts, al camp de l'Arsenal, el Bayern va convertir-se en una màquina letal, per aprofitar-se que els anglesos estaven amb10, per finiquitar l'accés als quarts de final de la Champions. Lisboa, sembla a mans del Pep, un camí irreverscible i molt fàcil.
A l'altre cantó de la balança europea, tenim a David Moyes i el Manchester United, el qual és el seu tècnic. L'equip més gran d'Anglaterra, una de les llegendes del futbol europeu, ara és una mala ombra del que va ser. Molts parlen que la seva derrota amb l'Olympiakos a Grècia, és una sorpresa. Per mi és una altra evidència. Els reds estan fatal, són un cadàver vivent, en què l'equip petit de Manchester, el City, l'ha passat per sobre. Ara a Manchester, la moda no és red, és el blue del City. No sabeu, com els aficionats del United, desitgem que fotin fora a Moyes i torni Ferguson. Serà vell, però és l'únic que pot conduïr aquests grans del futbol com Wayne Rooney o Robie Van Persie a tornar a ser al lloc on el pertoca. Ho sento a Moyes, el United li va gran.
I parlant de Manchester, el Barça va visitar el camp del City, per sortir-ne amb una victòria convincent i solvent que en teoria segellava l'accés a quarts, amb el millor partit de la temporada, i que semblava que el mal moment de l'equip havia passat. Però, el diumenge següent, amb la R. Societat es va veure que els catalans van sense rumb fix i en fan una de freda i una de calenta.
United, Barça, Bayern i Milan, un altre dels grans d'Europa als vuitens. Els Rossoneri són com ara el United a la italiana: una ombra d'un gran. L'Atletic de Madrid va aconseguir treure de San Siro una victòria pírrica i de mèrit. On no fa massa anys era una epopeia, guanyar ara a Milà, ja no té gràcia.
El Madrid està en forma. Amb Carlo Ancelotti ja no hi ha mal rotllo, el futbol és força atractiu, per molt que el joc de pilotada i au ja t'ho faràs, continui sent inherent a la casa blanca. Ahir amb el Schalke 04 va trencar un malefici: guanyar a Alemanya. Ahir amb un 1-6 va destrossar els de Gelsenkirchen.
El campió d'Europa, el Bayern, segueix viu. I el subcampió, el Borussia de Dortmund, també. A Rússia, el conjunt germànic va derrotar al Zènit de Sant Petesburg en un entretingut partit. I a Túrquia, el Chelsea de Mourinho va empatar amb el Galatasaray. I el PSG francès ja és a quarts gràcies al 0-3 al camp del Bayer Leverkusen.
L'irreductible Pep i el destructor Moyes, protagonistes dels vuitens de final de la Champions que es reprendran d'aquí dos setmanes amb els duels de tornada, ja que la setmana que ve, les seleccions fan de coitus interruptus a la festa del futbol europeu. Paciència. El camí a Lisboa segueix enfilant-se cap amunt.

PostData 1: "Aprova la proposta del nou Camp Nou, l'Espai Barça i el nou Palau Blaugrana?" És la pregunta que es formularà al soci en el referèndum sobre el futur de l'Estadi del Barça, que es farà el 5 d'abril, tal com ha anunciat el vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner

PostData 2: El Barça va guanyar al Port Sagunt, el Barça B va perdre amb l'Osca i el Granollers va derrotar al Gijón a l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei d'handbol

PostData 3: Éric Abidal, ara jugador del Mònaco, va concedir una entrevista al Primer Toc de Rac1 on el més important que va dir és que està molt bé del transplantament de fetge, que enyora Barcelona i que vol jugar el Mundial del Brasil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada